15 Ιαν 2012

Απελευθερώθηκε η πολεοδόμηση της Άνω Μπαλάνα στον Δήμο Παλλήνης

kantza-mpalana
Μετά από αγώνες των κατοίκων της περιοχής “Άνω Μπαλάνα”, και των Δημοτικών Αρχών, αλλά και της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, πέτυχαν την άρση της απαγόρευσης πολεοδόμησης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία τμήματος του προς ένταξη σχεδίου πόλης.
Η υπόθεση αποτελούσε βασικό, πάγιο και πολυετές αίτημα όλων των πολιτών της Δ.Ε. Παλλήνης και η δικαίωση του αγώνα των κατοίκων και των προσπαθειών τουΔήμου αποτελεί σπάνια περίπτωση άρσης αρχαιολογικής απαγόρευσης. Οφείλεται βεβαίως, στην επιμονή αλλά και στην ορθή τεκμηρίωση των επιχειρημάτων υπέρ των πραγματικών δημόσιων συμφερόντων της περιοχής, που προϋποθέτουν τις απαραίτητες υποδομές για τη ζωή της πόλης όταν μπει στο σχέδιο πόλης.
Έτσι τα οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής της Άνω Μπαλάνας που τελούσαν υπό εξαίρεση μπορούν να ενταχθούν στην Μελέτη για το σχέδιο Πόλης που θα υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ.
Από την μεριά του ο Δήμος Παλλήνης αφού διερεύνησε με προσοχή τις νομικές προϋποθέσεις σκοπεύει να εξασφαλίσει Προεδρικό Διάταγμα για το σχέδιο πόλης.
Ο Δήμος Παλλήνης στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της πόλης έχει θέσει ως προτεραιότητα του την ένταξη όλων των περιοχών του στο σχέδιο πόλης, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής (αποχέτευση, κοινόχρηστοι χώροι, σχολεία, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κ.α.)