14 Ιαν 2012

"20 εκατ. ευρώ έδωσε ο Μ.Καντάφι στον Γ.Παπανδρέου το 2005"!


ImageΟ οικονόμος και προσωπικός έμπιστος φίλος του εκτελεσθέντος πρώην ηγέτη της Λιβύης και στυγνού δικτάτορα, Μουαμάρ Καντάφι, Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς σε εκπομπή της σερβικής τηλεόρασης αποκάλυψε ότι ο Καντάφι το 2005 είχε δώσει 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Τα χρήματα είχαν δοθεί υποτίθεται ως "επιδότηση" για να κατασκευάσει τεχνική εταιρεία με την οποία συνδεόταν ο Γ.Παπανδρέου, τουριστικό θέρετρο στη Βεγγάζη!
Η επένδυση δεν έγινε ποτέ, αλλά όπως είπε ο ίδιος, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ! Ο Γ.Παπανδρέου τα κράτησε για να χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματός του!
Οι σχέσεις των οικογενειών Παπανδρέου και Καντάφι είναι γνωστές, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό και θα πρέπεια να διερευνηθεί κατά πόσο αληθεύουν οι ισχυρισμοί του προσωπικού συνεργάτου του Μ.Καντάφι.
Ο Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς αφηγήθηκε την ζωή του κοντά στον πρώην Λίβυο ηγέτη αποκάλυψε και άλλες χρηματοδοτήσεις Ευρωπαίων ηγετών.
Ο Μουαμάρ Καντάφι βοήθησε οικονομικά τόσο τον Νικολά Σαρκοζί κατά την προεκλογική του εκστρατεία (γνωστό αυτό), όσο και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (και αυτό γνωστό).
Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου, εκτιμούμε.