11 Δεκ 2011

"Tελευταίο δώρο στον ιδιωτικό τομέα!"

Δεύτε λάβετε... τελευταίο Δώρο ΧριστουγέννωνΘυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του μισθολογικού κόστους ζητεί η τρόικα τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η Real News, το μεικτό κλιμάκιο των εκπροσώπων της τρόικας που φθάνουν αύριο στην Αθήνα, ζήτησε εκ νέου από το υπουργείο Εργασίας να πιέσει τους κοινωνικούς εταίρους για οριστική κατάργηση των «δώρων».

Όπως ξεκαθάρισαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου, κάτι τέτοιο εμπίπτει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των κοινωνικών εταίρων, όπως άλλωστε και ο κατώτατος μισθός που ορίζεται μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Οι «τροϊκανοί» στηρίζουν το αίτημά τους και στην αδυναμία πολλών επιχειρήσεων να καταβάλουν το δώρο, εξαιτίας της έλλειψης ρευστού. Πολλοί επιχειρηματίες, προκειμένου να καταβάλουν το δώρο και να μην υποστούν κυρώσεις, επιλέγουν να καθυστερήσουν τους τρέχοντες μισθούς. 

Ως λύση ανάγκης βλέπουν οι επιχειρηματίες τη συγχώνευση του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας. http://www.newsbeast.gr