4 Δεκ 2011

Φρούριο το Hilton όπου κατέλυσε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος


Στο Χίλτον θα περάσει την νύχτα του ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν που έφτασε στην Αθήνα, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια και αμέσως μετά θα πάει στο Μαξίμου, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Λουκά Παπαδήμο. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί και με τους Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά.
Στόχος της επίσκεψης του κ. Μπάιντεν είναι να δείξει την στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που προκύπτουν από την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Εντωμεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς ακόμα και πυροσβέστες σε επιφυλακή να βρίσκονται μέσα και έξω από το ξενοδοχείο.
Δύσκολο αναμένεται να είναι αύριο το πρωί για τους Αθηναίους, που θα θελήσουν να περάσουν με το αυτοκίνητο τους από το κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας των μετακινήσεων του Αμερικανού Αντιπροέδρου και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα γίνονται κατά την διάρκεια αυτών των μετακινήσεων.