30 Δεκ 2011

«Πέρασαν» από το Υπουργικό Συμβούλιο οι θέσεις Βορίδη για την εφεδρεία στις ΔΕΚΟ


HSAP1 «Πέρασαν» από το Υπουργικό Συμβούλιο οι θέσεις Βορίδη για την εφεδρεία στις ΔΕΚΟΤην «έξοδο» από την εφεδρεία αριθμού εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μάκη Βορίδη.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόταση του Μάκη Βορίδη, να μην μεταπέσουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας οι οδηγοί των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και των μέσων σταθερής τροχιάς ( τραμ, μετρό ΗΣΑΠ), όπως επίσης οι σταθμάρχες, οι κλειδούχοι, οι μηχανοδηγοί, και το προσωπικό ασφαλείας της ΤΡΕΝΟΣΕ.
Η  σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί  άμεσα.
Επίσης μετά από εισήγηση του Υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, εξισώνονται οι ΔΕΚΟ που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων (ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΕΛΤΑ κ.λ.π) με τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ. Αυτό δημιουργεί οικονομικό όφελος στους εργαζομένους των παραπάνω ΔΕΚΟ, αφού δεν θα υποστούν μειώσεις μεγαλύτερες του 25% στις απολαβές τους, ακριβώς όπως ισχύει και στους εργαζόμενους στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ .
Αν το Υπουργικό Συμβούλιο δεν έκανε δεκτή την εισήγηση του Μάκη Βορίδη, οι μισθολογικές απώλειες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων θα ξεπερνούσαν το 50%