10 Δεκ 2011

Έρευνες για τον Λαυρεντιάδη οδηγούν στην Ελβετία


Και πως θα μπορούσε άλλωστε ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας σαν τον κ. Λαυρεντιάδη να μην επισκεφτεί την Ελβετία και να μην προσπαθήσει ακόμα και να ιδρύσει τράπεζα εκεί;
Με την γνωστή μέθοδο των offshore εταιρειών ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται από δημοσιεύματα που ήρθαν στο «φως», πως έχει καταφέρει να μεταφέρει εκεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και ένα από τα κυριότερα ερωτήματα που φέρονται να του έχουν απευθύνει οι τοπικές Αρχές σε Λιχτενστάιν και Ζυρίχη, είναι αν μέρος των 701 εκ. ευρώ, με τα οποία δανειοδότησε τις δικές του επιχειρήσεις μέσω Proton Bank και σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη αποτελούν προϊόν ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, έφτασαν και εκεί.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα πάντως από την Δικαιοσύνη έχουν δεσμευτεί εκατομμύρια ευρώ που ανακαλύφτηκαν σε δεκάδες λογαριασμούς του «golden boy» Λαυρεντιάδη και χιλιάδες ευρώ συνεμπλεκομένων του με τις ανοιχτές …νομικές του υποθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες.
Πρόσφατα «εξερράγησαν» και οι φούσκες των εταιρειών «Alapis» και «Gerolymatos», όπου επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζομένους, που ειδοποιήθηκαν, ότι πλέον θα εργάζονται μία φορά την εβδομάδα, ενώ ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος μελών του Δ.Σ της «Gerolymatos» για αφαίρεση εμπορευμάτων αξίας 4 εκ. ευρώ, με έντονη την «οσμή» της υπεξαίρεσης.