5 Δεκ 2011

Εξετάζεται εναλλακτική λύση για την χωματερή της Κερατέας

Εξετάζεται εναλλακτική λύση για την χωματερή της ΚερατέαςΤο υπουργείο Περιβάλλοντος είναι διατεθειμένο να εξετάσει θετικά την προοπτική κατασκευής Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.), στις Φοβόλες, στον χώρο της παλιάς χωματερής στην Κερατέα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την επίσκεψή του στην περιοχή. 

Προϋπόθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η κατάθεση και έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Άρης Αλεξόπουλος, ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, κ. Κώστα Λεβαντή, για την πρόταση του δήμου σχετικά με την αξιοποίηση της παλιάς χωματερής ως χώρου κατασκευής της Ο.Ε.Δ.Α. Νοτιανατολικής Αττικής αντί του χώρου που προτείνεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αττικής (Οβριόκαστρο).

Ο υπουργός επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής, οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α) και δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη και τονδήμαρχο Φυλής κ. Δημήτρη Μπουραΐμη.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης, «η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική θα είναι πράγματι ολοκληρωμένη με την κατασκευή των υπολοίπων έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού και τη μεγέθυνση της ανακύκλωσης».





http://www.newpost.gr