10 Δεκ 2011

Χριστούγεννα με τον τρόμο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Δραχμή ή νέα σκληρά μέτρα!Χριστούγεννα με τον τρόμο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή της στη δραχμή, είναι το σκηνικό που ετοιμάζει η τρόικα μετά τις πρώτες πληροφορίες που είχε από τους Ράϊχενμπαχ, Φούχτερ (τους Γερμανούς γκαουλάιτερ της Μέρκελ στη χώρα μας) ότι:                                                                                                                                    

1) Το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου είναι κατά 3% μεγαλύτερο από το στόχο που είχε βάλει η τρόικα.
2) Τα κρατικά έσοδα το Νοέμβριο υποχώρησαν κατά 13,3% σε ετήσια βάση, γεγονός που μεγαλώνει τη μαύρη τρύπα στην ελληνική οικονομία και άρα πρέπει αυτή η υστέρηση των εσόδων να αντιμετωπιστεί με νέα μέτρα για τους φορολογούμενους Έλληνες.
3) Δεν έχει το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο, γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα σε νέες απολύσεις κρατικών υπαλλήλων.
4) Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποκαλύπτει μια Ελλάδα με τη δημόσια διοίκηση σε πλήρη αναρχία όπου κάθε υπουργείο έχει 439 κατά μέσο όρο τμήματα, όπου το 50% των τμημάτων αυτών έχει μόνο προϊστάμενο με δύο υπαλλήλους, και όπου σε 15 χρόνια, ψηφίστηκαν 17.000 νόμοι και προεδρικά διατάγματα από τα οποία εφαρμόστηκαν μόνο τα 2.500 περίπου.
5) Οι ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας δεν έχουν προχωρήσει με αποτέλεσμα και στον τομέα αυτό να υπάρχει μια τρύπα 2,5δις ευρώ.
Όλα αυτά τα βρει μπροστά της η τρόικα που έρχεται για τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας ενόψει της 7ης και πιο κρίσιμης δόσης του Μαρτίου και οι οδηγίες από Λαγκάρντ, Μπαρόζο και Σόιμπλεείναι συγκεκριμένες: « Ή θα δεχτούν νέα μέτρα για το 2012 για να καλύψουν τις αδυναμίες τους ή θα τους ανακοινώσετε ευθέως ότι η μόνη πλέον λύση για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στη δραχμή»