7 Δεκ 2011

Αθεμπίγιο: ο «αμισθί» φίλος που πήρε... 180.000 ευρώ


Αθεμπίγιο: ο «αμισθί» φίλος που πήρε... 180.000 ευρώΠριν δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόταν στην Αθήνα τον πολυβραβευμένο Καταλανό πολεοδόμο Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να μας δώσει τα «φώτα» του για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Ως προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού ο κ. Αθεμπίγιο θα αναλάμβανε σύμβουλός του, αμισθί όπως λέχθηκε τότε, και θα εκπονούσε τη μελέτη για την σωστή εκμετάλλευση του χώρου. Ο Καταλανός πολεοδόμος, διάσημος για τις παρεμβάσεις του στη Βαρκελώνη και το «θαύμα του 1992», θεωρήθηκε ως η ιδανική επιλογή, που θα έδινε ένα «κοσμοπολίτικο αέρα» στο project.
Μόλις χθες και από επίσημα χείλη, μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μια καλοπληρωμένη δουλειά μεταξύ...«φίλων»
Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι το εκπονηθέν σχέδιο δεν είναι σαφές ότι θα υιοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τα 180.000 που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο να είναι... «αέρας».