5 Δεκ 2011

« ΣΦΑΓΗ » ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

« ΣΦΑΓΗ » ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ
Αυξάνονται δραματικά οι φωνές που καλούν τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός με το επιτελείο του βρίσκονται αντιμέτωποι με τις έντονες πιέσεις πολλών στελεχών για την επίσπευση της έναρξης των διαδικασιών διαδοχής.
Η ημερομηνία ψήφισης του προϋπολογισμού, που για πολλούς θεωρείται κομβικό σημείο, πλησιάζει και οι επίδοξοι διάδοχοι ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Την αρχή έκανε με την κυριακάτικη παρέμβασή του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης  που επιτέθηκε σφοδρά στον κ. Παπανδρέου και επανήλθε τη Δευτέρα δηλώνοντας « Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα» και επανέλαβε ότι ο κ. Παπανδρέου « δεν μπορεί να είναι υποψήφιος και δεν μπορεί να μείνει στην παράταξη».
 Νωρίς το πρωί της Δευτέρας η Νάντια Γιαννακοπούλου προέβη σε δηλώσεις περί « ανάγκης για αλλαγή ηγεσίας» υπεραμυνόμενη την κίνηση, της προηγούμενης εβδομάδας, των έξι βουλευτών.
Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα 12 βουλευτών του Κινήματος, μεταξύ των οποίων ο Χάρης Καστανίδης και βουλευτές τους οποίους συνάντησε το σαββατοκύριακο ο Γιώργος Παπανδρέου, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο – παρέμβαση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Στο κείμενό τους μιλούν για ανατροπή εκ των έσω του προέδρου του κόμματος και ζητούν να υπάρξει μια νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς.
Επειπλέον, αναμένεται κίνηση και από την πλευρά Λοβέρδου που έχει θέσει ως όριο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να καθυστέρησει ο κ. Παπανδρέου πέραν της 15ης Δεκεμβρίου.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο επιτελείο της Ιπποκράτους, όπου δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για την επίθεση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε χρονικό περιθώριο. Ο τέως πρωθυπουργός έχει αναπτύξει μια τακτική καθυστερήσεων και προσπαθειών να κερδίσει χρόνο αλλά, όπως όλα δείχνουν, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δε δείχνουν διατεθιμένα να περιμένουν άλλο τον Γιώργο Παπανδρέου και προχωρούν σταδιακά σε όλο και περισσότερες δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις.