14 Νοε 2011

Οργή στο Facebook για το reality που εξευτελίζει τους Έλληνες


Το βρετανικό reality «Go Greek For A Week» που λοιδορεί και εξευτελίζει τη χώρα μας δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Έλληνες οι οποίοι αμέσως έσπευσαν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην προκλητική αυτή εκπομπή.

Μετά την ......
συνταρακτική επιστολή της συμπατριώτισσας μας στο Channel 4,σιγά-σιγά κι άλλες «φωνές» άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως μέσω του Facebook.

Στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ήδη 7 σελίδες σχετικές με το «Go Greek for a Week» μέσα από τις οποίες οι χρήστες ζητούν να σταματήσει η προβολή του καθώς το show προσβάλλει την υπόληψη και την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων.

Χαρακτηριστική είναι η ομάδα «STOP "GO GREEK for a week" BROADCASTING ON CHANNEL 4» η οποία παροτρύνει τον κόσμο να βάλει την υπογραφή του έτσι ώστε να διακοπεί η μετάδοση του χλευαστικού reality από το βρετανικό κανάλι.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν και ξένοι χρήστες οι οποίοι μας συμπαραστέκονται εκφράζοντας την οργή τους για το πρόγραμμα αυτό που μας διασύρει ως έθνος.

Τα σχόλια σε κάθε σελίδα ποικίλλουν, με τα περισσότερα από αυτά να είναι ειρωνικά καυτηριάζοντας τις... σεξουαλικές προτιμήσεις των Άγγλων ενώ μια χρήστης πόσταρε στα αγγλικά στίχους από την «Οδύσσεια» του Ομήρου: «Look now how mortals are blaming the gods, for they say that evils come from us, but in fact they themselves have woes beyond their share because of their own follies».


eglimatikotita.gr