14 Νοε 2011

Τι θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου


Ο Πόντιος Πιλάτος αφού απήλθε «ιδών ότι ουδέν ωφελεί, αλλά μόνο θόρυβος γίνεται», ένιψε τας χείρας του και θεώρησε ότι είναι αθώος του αίματος του δικαίου τούτου.«Σείς όψεσθε !»
Όμως οι Αρχιερείς και οι Φαρισαίοι ήθελαν οπωσδήποτε συνένοχο και εγγυητή της ανομίας. Δασκάλεψαν κατάλληλα τον όχλο και με την απειλή εκθέσεως στον Καίσαρα ο «δύσκολος» Πιλάτος «φραγγελώσας τον Ιησούν παρέδωσεν αυτόν ίνα σταυρωθεί».
Εκ πρώτης όψεως, μικρή η σχέση των τότε τεκταινόμενων, με την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας. Όμως, η συμμετοχή Σαμαρά στο πολυπόθητο συναινετικό σχήμα φοβούμεθα πολύ εύκολα θα μας θυμίσει το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο. Και πολύ σύντομα…
Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την “επέτειο”, “γιορτή”, όπως θέλετε πες τε το, του “Πολυτεχνείου”. Όπως και με την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ, η Αριστερά αλλά και πολλοί απλώς αγανακτισμένοι πολίτες θα ταυτίσουν το μυθικό «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» με την αντίσταση στην τρόικα, τους ξένους εκβιαστές, την εξαθλίωση και τους ντόπιους εφαρμοστές και εκτελεστές…
“Η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο” θα είναι θέμα δευτερολέπτων.
Ποια θα είναι τότε η αντίδραση του κράτους, που από όσα αντιλαμβανόμεθα μέχρι στιγμής θα αποτελείται από τις κύριες πολιτικές δυνάμεις, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;
Θα είναι αμείλικτη, όπως θα προτείνουν ασφαλώς κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ (κατά το παράδειγμα των τελευταίων εμπειριών) για να δώσει η συναινετική πλέον κυβέρνηση εξετάσεις στους γκαουλάιτερ της Ευρώπης ότι αποκαταστάθηκε το κράτος των νοικοκυραίων, που υπερασπίζεται το Ευρώ και την «Δυτική Ελλάδα» κόντρα στους τριτοκοσμικούς, καθυστερημένους σύγχρονους «συμμορίτες»;
Θα είναι μια ήπια αντιμετώπιση, ή καθόλου αντιμετώπιση, που θα προτείνει ασφαλώς η ΝΔ, δεδομένης της δήλωσης Σαμαρά μετά τις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις της 28ης Οκτώβρη; “Η τεράστια κοινωνικήδυσαρέσκεια από τα μέτρα της κυβέρνησηςη κόπωση του λαού από τημάταιη αναμονή για να δει κάποια έστω «χαραμάδα» προοπτικής γιακαλύτερες μέρες που δεν έρχονταιμαςέχουν οδηγήσει σε μιαν άνευπροηγουμένου διαμαρτυρία των Ελλήνωνεναντίον ολόκληρου τουσημερινού πολιτικού συστήματος….”
Και τι θα γίνει όταν θα ξεχυθούν στο Σύνταγμα οι γνωστοί κουκουλοφόροι;
Ποιός θα ελέγχει εκείνη ημέρα τους μηχανισμούς των Σωμάτων Ασφαλείας; Η ΝΔ, ή το γνωστό ΠΑΣΟΚ;
Φοβούμεθα ότι αυτήν την φορά, δεν θα φταίνε για όσα γίνουν “οι μισθοφόροι του Παπουτσή”, τα «πράσινα SA», οι “Ταγματασφαλίτες του «ΜΠΑΤΣΟΚ»” και τα γνωστά.
Αλλά θα ρίξουν την ευθύνη στην “παλινόρθωση της αμετανόητης Δεξιάς”, την «λευκή τρομοκρατία», τους «Σουρλάδες» και τους «Μπουραντάδες» που θα “δείχνουν απειλητικά τα δόντια τους στον λαό”!
Πρέπει να προσέξουν λοιπόν πολύ στη ΝΔ πριν προχωρήσουν και να υπολογίσουν όλους τους παράγοντες. Η συγκυβέρνηση με σκληρούς μνημονιακούς, αμετανόητους καθεστωτικούς και πολιτικούς τυχοδιώκτες είναι αχαρτογράφητη περιοχή και περικλείει πολλούς κινδύνους.
Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί “δωράκια αυτοϋπονόμευσης σε πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ…”