13 Νοε 2011

Σαρκοζί: Ο Παπανδρέου είναι μαλ..κας, ένας πραγματικός μαλ..κας

Ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά του πρώην πρωθυπουργού από τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του αποκαλύπτει η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard enchaine».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, ο Νικολά Σαρκοζί είπε στους υπουργούς του μετά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες: «Ο Παπανδρέου είναι μαλ... (con), ένας πραγματικός μαλ... (connard). Μας τίναξε στον αέρα το G20. Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ηταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας». Αν ισχύει αυτό που γράφει η εφημερίδα, θα είναι η πρώτη φορά που ξένος ηγέτης αναφέρεται με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο για εν ενεργεία έλληνα πρωθυπουργό...

Ο γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ, χρησιμοποιεί συχνά ύβρεις με τους συνεργάτες του, αλλά και όταν μιλά σε πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό του 2008 σε μια γεωργική έκθεση όπου, ενώ χαιρετούσε το κοινό, ένας πολίτης αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του και ο Σαρκοζί του είπε κατάμουτρα: «Φύγε από εδώ παλιομαλ...» (Casse-toi pauvre con).


http://www.tampouloukia.gr