7 Νοε 2011

Πετρέλαια και κρίση στην Α.Μεσόγειο αιτίες της μετάθεσης των εκλογών


ImageΟι έρευνες για πετρέλαιο στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδα και νότια της  Κρήτης, αλλά και η κρίση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα της καθόδου του ρωσικού στόλου  (σχετική ανάλυση της ναυτικής δύναμης που κατεβάζει η Μόσχα στην Μεσόγειο μπορείτε να βρείτε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του Νοεμβρίου που κυκλοφορεί), είναι δύο από τις βασικές αιτίες για τις οποίες δέχθηκε ο Α.Σαμαράς την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου του είπε ότι «Πρέπει να έχουμε σύντομα αποτελέσματα στο θέμα των πετρελαίων για να δουν οι εταίροι ότι βρέθηκαν καινούριες πηγές πλούτου για την Ελλάδα» προσπαθώντας να τον πείσει να μην επιμείνει για εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου.
Επίσης ο Γ.Παπανδρέου τον άφησε να καταλάβει ότι η κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας είναι πολύ σοβαρή και μπορεί να χρειαστεί την άμεση ελληνική εμπλοκή, οπότε είναι καλύτερα να υπάρξει μια μικρή αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών.
Τα θέματα αυτά άγγιξαν τις «ευαίσθητες χορδές» του Α.Σαμαρά και πείστηκε στην αναβολή των εκλογών που ζητούσε για τις 4 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι το ερχόμενο Σάββατο 12/11, στις 11.00 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Aσφαλιστικής στην λεωφόρο Συγγρού, λίγο πριν τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., γίνεται μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ με την συμμετοχή του καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη, του Σόλωνα Κασίνη, διευθυντή Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το οικοδόμημα της μετατροπής της Κύπρου σε ενεργειακό κράτος και του στρατηγικού αναλυτή Νίκου Λυγερού.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, την ... ευχάριστη έκπληξη των δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του 2010, της Ν.Δ., τον Βασίλης Κικίλια. 
Θα είναι η πρώτη φορά που ο Σόλων Κασίνης θα μιλήσει στο κοινό του ελλαδικού χώρου μετά τα γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει ο γεωστρατηγικός χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου και η Κύπρος πλέον να απολαμβάνει την εύνοιας ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας και Ισραήλ!
H εκδήλωση, λόγω και των πολιτικών εξελίξεων με την επαναφορά πλέον της Ν.Δ. σε τροχιά εξουσίας θα αποκτήσει πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού θα είναι παρόντες δεκάδες στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του προχθές στην Κ.Ο. του κόμματός του, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ μόλις ανέλθει στην εξουσία…


http://www.defencenet.gr