2 Νοε 2011

Εμπλέκουν την πρώην ηγεσία του Στρατού με ψεύδη περί ενδεχόμενου πραξικοπήματος

Είναι πραγματικά πέραν κάθε ορίου, το πόσο επικίνδυνη για την χώρα είναι η πολιτική μηχανή του ΠΑΣΟΚ εντός και εκτός συνόρων. Ψέγουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς που στο κάτω – κάτω τους είχαν στηρίξει, σε φήμες περί ενδεχόμενου πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με Βρετανούς δημοσιογράφους που επικαλούνται Έλληνες αξιωματούχους για να δικαιολογήσουν την χθεσινή κυβερνητική εκτροπή στις κρίσεις των Αρχηγών, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα, ότι οι αξιωματικοί σχεδίαζαν … πραξικόπημα! Και για τον λόγο αυτό τους αποστράτευσαν!
Χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «The Daily Telegraph» σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε χθες ανέφερε, ότι «οι ξαφνικές κρίσεις στις ΕΕΔ δημιούργησαν την εντύπωση ότι μία τουρκικού είδους στρατιωτική συνομωσία (πρόθεση πραξικοπήματος , όπως το σχέδιο Εργκένεγκον) είχε γίνει αντιληπτή από την κυβέρνηση χωρίς όμως να υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες ή φήμες να είχαν κυκλοφορήσει στην χώρα. Οι ΕΕΔ δεν έχουν παρέμβει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας μετά την ανατροπή της Χούντας η οποία κυβέρνησε την χώρα την περίοδο 1967-1974»
Γενικά, τα βρετανικά κυρίως ΜΜΕ δημοσιεύουν εκτενή άρθρα για την Ελλάδα και την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα αφιερώνοντας σημαντικό χώρο για τις χτεσινές κρίσεις και τον κίνδυνο πραξικοπήματος από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επικαλούμενα την  παρέμβαση των  Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική ζωή του τόπου το 1967 αλλά και μιας μελέτης της CIA, η οποία κατά σύμπτωση είχε δημοσιευτεί σε τουρκική εφημερίδα τον περασμένο Ιούνιο και στην οποία αναφερόταν η πιθανότητα πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.
Και βέβαια όλοι ξέρουμε τις καλές σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με την Αμερική, άρα εύκολα θα μπορούσαν να καταπιούν την κάθε μπούρδα, που σκοπίμως διαρρέεται από εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν να τοποθετηθούν αξιωματικοί του Στρατού με ανύπαρκτη εμπειρία για τις θέσεις αυτές, στις κορυφαίες επιτελικές θέσεις του Στρατού με μόνο κριτήριο τα αγνά ΠΑΣΟΚικά τους συναισθήματα!