22 Νοε 2011

Στον εισαγγελέα ως ύποπτος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης

Στον εισαγγελέα ως ύποπτος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. ΚαπελέρηςΩς ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης

Η κλήση προς τον κ. Καπελέρη είναι για την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά τη διερεύνηση καταγγελίας για μη είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων που φθάνουν τα 15.000.000 ευρώ.
Η παρέμβαση των οικονομικών Εισαγγελέων με προκαταρκτική εξέταση, είχε ως αφορμή δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Καθημερινή» που έκαναν λόγο για «παραμηχανισμό» εντός του υπουργείου ο οποίος εμπόδιζε ή αδρανοποιούσε την διαδικασία για την είσπραξη των προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων. 

Τα καταγγελλόμενα στον Τύπο συνέδεαν την δήλωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη με την ύπαρξη και δράση του «παραμηχανισμού».

Η εφημερίδα παρέθετε και εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο κ. Καπελέρης στις αρμόδιες υπηρεσίες, ως «εξαιρετικά επείγουσα» τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας την αναστολή της είσπραξης των προστίμων, επικαλούμενος επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που επικεντρώνεται αρχικά στην διάπραξη ή μη του αδικήματος της απιστίας, ο εισαγγελέας κ. Μουζακίτης κάλεσε ως μάρτυρα και ήδη έλαβε κατάθεση από τον κ. Σπινέλη, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε στο εισαγγελικό γραφείο έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το επίμαχο συνολικό ποσό από τα πρόστιμα φθάνει ή και ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορά διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους μέσω του συστήματος «Ήφαιστος» για παραβάσεις νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ο κ. Καπελέρης αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, όπως η απιστία.



http://www.newpost.gr