22 Νοε 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στην εφεδρεία στα ΜΜΜ


Τι συζήτησαν Βενιζέλος-Βορίδης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στην εφεδρεία στα ΜΜΜΟλοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη που είχε ως αντικείμενο το αίτημα του τελευταίου να εξαιρεθούν από την εφεδρεία οι εργαζόμενοι στον τομέα των συγκοινωνιών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του κ. Βορίδη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως το θεσμικό πλαίσιο του νέου νόμου για την εφεδρεία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς, άλλωστε, αποτελεί και δέσμευση της κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον κ. Βορίδη ότι είναι ανοιχτός σε κάποιες επιμέρους αλλαγές και στην ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι αποδεδειγμένα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα εάν από την εφαρμογή του νόμου για την εφεδρεία, κάποιες υπηρεσίες και οργανισμοί ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν