18 Νοε 2011

Νέο κύμα εφεδρείας στο Δημόσιο με χιλιάδες καταργήσεις θέσεων στα υπουργεία

Νέο κύμα εφεδρείας στο Δημόσιο με χιλιάδες καταργήσεις θέσεων στα υπουργείαΜία τελευταία εβδομάδα εργασίας έχουν ακόμα μόνιμοι υπάλληλοι στο δημόσιο, νομικά πρόσωπα, πρόσωπα δημοσίου δικαίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπληρώνουν φέτος 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι 53 ετών. Παράλληλα, νεό κύμα εφεδρείας βρίσκεται προ των πυλών αφού η εγκύκλιος που εκδόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει καταργήσεις γραφείων και υποδειυθύνσεων στα υπουργεία. 


Με την εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας για δύο χρόνια το 60% του βασικού μισθού, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.   

Εκτός από αυτούς συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα τους χρόνια και παρέμεναν στην υπηρεσία τους επωφελούμενο από σχετική ρύθμιση, που τους έδινε το δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια.   

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν βγει και οι διαπιστωτικές πράξεις για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι όμως θα βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση από 01/01/2012.   

«Μαχαίρι» μπαίνει όμως και στον στενό δημόσιο τομέα. Τα υπουργεία, με ευθύνη των γ.γ. θα πρέπει να συντάξουν άμεσα σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων με τα οποία να καταργούνται ή να συγχωνεύονται υπηρεσιακές μονάδες των υπουργείων και των ΝΠΔΔ.   

Μάλιστα τα σχέδια πρέπει να είναι έτοιμα και να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισηςέως το τέλος αυτής της εβδομάδας και στην συνέχεια να ψηφιστούν στη Βουλή.   

Αποφασίστηκε:    

- Κλείσιμο των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Παράδειγμα: Θα καταργηθούν σε όλα τα υπουργεία τα τμήματα δακτυλογράφησης, ενώ είναι διαδεδομένη η χρήση υπολογιστών.   

- Όλες οι υποστηρικτικές μονάδες να υπαχθούν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, για να γίνεται καλύτερος συντονισμός.   

- Πλέον, κάθε γενική διεύθυνση θα πρέπει να περιλαμβάνει από τρεις ως επτά διευθύνσεις και η κάθε διεύθυνση από τρία ως επτά τμήματα.   

- Να καταργηθούν όλες οι υποδιευθύνσεις και τα γραφεία
.


http://www.newpost.gr