28 Νοε 2011

Παπουτσής για Πάγκαλο: Δεν μπορεί να μην έχει συναίσθηση της πραγματικότητας

Παπουτσής για Πάγκαλο: Δεν μπορεί να μην έχει συναίσθηση της πραγματικότηταςΕπίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης,Θεόδωρου Πάγκαλου με αφορμή τα σχόλια του για την αναρχία που επικρατεί στην κοινωνίαεξαπέλυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Χρήστος Παπουτσής.  
Σχετικά με όσα αναφέρονται στη συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Παπουτσής κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για έλλειψη συναίσθησης της πραγματικότητας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης. 
Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν. Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας. 

Σε ό,τι με αφορά ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Επιμένω να αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού, της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή. 

Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

http://www.newpost.gr