27 Νοε 2011

Βόμβα Σκανδαλίδη:"Χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική!"


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΕυθέως για νέο πολιτικό κόμμα, μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία! Ο υπουργός είπε πως το ΠΑΣΟΚ περνάει την μεγαλύτερη κρίση που έχει περάσει ποτέ, χωρίς να αποκλείει τηνδιάσπαση και προειδοποιεί: «Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία». 
Eπίσης μιλάει για κρίση ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ καθώς «οι επιλογές μας για πρώτη φορά έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με το ιδρυτικό μας πλαίσιο» και συνεχίζει:«Ένα είναι σίγουρο. Χωρίς μία νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα, και κυρίως χωρίς νέο κόμμα, δεν υπάρχει προοπτική». Το νέο κόμμα -συμπληρώνει- «θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς, που βασικός της κορμός είναι το ΠΑΣΟΚ καθώς δεν αρκεί να αφήνεις όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, πρέπει να οριοθετήσεις και το περιβόλι μέσα στο οποίο φύονται»! 
Στο ερώτημα για τις φιλοδοξίες ορισμένων να ηγηθούν του ΠΑΣΟΚ απαντά πως είναι θεμιτές, αλλα΄αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναείναι υποψήφιος για την ηγεσία!