27 Νοε 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ 17Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!


ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ 17Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!Απίστευτο περιστατικό στο χώρο της Σχολής Ευελπίδων αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα. Βάσει του ρεπορτάζ, την 17η Νοέμβρη όταν ο Αρχηγός των τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων προέβη σε απρεπή συμπεριφορά, αφού κάλεσε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν μαζί τον ύμνο της Χούντας!
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο αρχηγός έδωσε εντολή να αποχωρήσουν απο το αμφιθέατρο της Σχολής όλοι οι αλλοδαποί αλλά και οι Κύπριοι και στη συνέχεια έκανε ομιλία με μηνύματα κατά του Πολυτεχνείου και σαφώς υπέρ της Χούντας και έπειτα προχώρησε στην απαγγελία σχετικών τραγουδιών!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία το χαρακτηρίζει «προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο». Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και το ΓΕΣ.
Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου
«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε χθες βράδυ από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), για το προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων και έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες.
Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία».
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΓΕΣ
«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα την 17η Νοεμβρίου 2011 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ότι για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα Διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του».