8 Νοε 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ VODAFONE ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ‏


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Με έκπληξη (ή μήπως όχι;) ενημερωθήκαμε ότι στο τηλεφωνικό κέντρο του Φοίνικα, προϊστάμενοι καλούσαν συναδέλφους μας και τους έκαναν την παρακάτω απαράδεκτη «πρόταση»:
Να υπογράψουν ότι δέχονται από εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (full timers - 8ωροι) να γίνουν εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης (part timers - 5ωροι), προφανώς με αντίστοιχη μείωση μισθού, και με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλισθεί για 18 μήνες(!) η εργασία τους. Διαφορετικά «δεν ξέρουν τι θα γίνει με τη θέση εργασίας» των συναδέλφων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού μας επιβεβαίωσαν το γεγονός, προβάλλοντας τις εξής ανεκδιήγητες εξηγήσεις: 

- Υπάρχει η ανάγκη στα Τηλεφωνικά Κέντρα για ευέλικτες δομές και ωράρια εργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν ώρες αιχμής κ.τ.λ.
- Θέλουν να μεγιστοποιήσουν για τον παραπάνω λόγο τον αριθμό των part-timers. 
- Η συμμετοχή στο «πρόγραμμα» αυτό είναι εθελοντική.
-Όποιοι ενταχθούν και φέρνουν τα ζητούμενα αποτελέσματα ΔΕΝ θαέχουν θέμα.
Παραδέχτηκαν μάλιστα ότι αυτό το «πρόγραμμα» θα επεκταθεί σε όλα τα Τηλεφωνικά Κέντρα της Διεύθυνσης Customer Operations!
Συνάδελφοι, οι παραπάνω δικαιολογίες είναι απαράδεκτες και μπορούν να καταρριφθούν αυτοστιγμεί:
- Η ανάγκη για ευέλικτες δομές στα τηλεφωνικά κέντρα καλύπτεται άνετα με τις βάρδιες που έχουν ήδη οι 8ωροι συνάδελφοί μας και οι οποίες ξεκινάνε τις παρακάτω ώρες: 07:30, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:30, 17:00, 18:00, 23:30. Όπως είναι αντιληπτό, σχεδόν ανά μια ώρα υπάρχει έναρξη βάρδιας που μπορεί να καλύψει τις όποιες ώρες αιχμής, για να μην αναφέρουμε ότι οι συνάδελφοι που αναγκάζονται να δουλεύουν σε τόσες διαφορετικές βάρδιες αντιμετωπίζουν μετά από λίγο καιρό διάφορα προβλήματα υγείας. 
- Αυτό που θέλουν να μεγιστοποιήσουν είναι ο αριθμός των part timers, ούτως ώστε να είναι λιγότεροι αυτοί που θα δουλεύουν μεταξύ 14:00-17:00 και από 21:00 και μετά που δεν είναι ώρες αιχμής. 
- Ρωτάμε: Τι είδους «εθελοντική» συμμετοχή είναι αυτή, όταν διατυπώνεται εμμέσως πλην σαφώς η απειλή ότι αν δεν αποδεχτεί κάποιος το 5ωρο απειλείται η θέση του; Τι είδους «διασφάλιση της θέσης» είναι αυτή, όταν –ακόμη κι αν δεχτεί ο συνάδελφος το 5ωρο πάλι μπορεί να «έχει θέμα αν δεν φέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα»;
Συνάδελφοι, δεν αποδεχόμαστε την όποια αλλαγή στη σύμβαση μας, στο μισθό και στις αποδοχές μας, δεν υπογράφουμε αλλαγή στη σύμβαση μας, απόλυση, παραίτηση, ή νέα πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου – και ειδικά κάτω από το βάρος πιέσεων ή και εκβιασμών της διοίκησης! Μέσα σε μια κατάσταση που τα πάντα καταρρέουν και πρώτα απ’ όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν μένει για εμάς τίποτε άλλο από την ενότητα και τον αγώνα για να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
Παντού όπου επιχειρηθεί τέτοια αλλαγή συμβάσεων ή απόλυση, άμεσα ενημερώνουμε τους εκπροσώπους του Σωματείου, για να συντονιστούμε όλοι μαζί και να προχωρήσουμε σε αποχή διαρκείας από την εργασία, χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις, μέχρι η διοίκηση να υποχωρήσει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για εμάς τους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το μέλλον μας και το μέλλον των οικογενειών μας παιδιών μας δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει παιχνίδι στα χέρια όσων μας βλέπουν μόνο σαν παραγωγικές μηχανές που παράγουν κέρδη χρήμα για τις άπληστες τσέπες των λίγων. 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΠΛΗΡΗΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ


ΠΡΕΖΑ TV