26 Οκτ 2011

Βόμβα Ράιχενμπαχ: Ο Παπανδρέου μάς ζήτησε να έρθουμε...


Βόμβα Ράιχενμπαχ: Ο Παπανδρέου μάς ζήτησε να έρθουμε...Μετά τα σενάρια που θέλουν την Τρόικα να εγκαθίσταται μόνιμα στη Ελλάδα και το ρόλο που πρόκειται να έχει στην πολιτική σκηνή της χώρας ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμού προγράμματος Χορστ Ράιχενμπαχ σπεύδει να κρατήσει αποστάσεις και δηλώνει πως «Δεν συνυπογράφω, ούτε επικυρώνω αποφάσεις υπουργών, βρίσκομαι εδώ μετά το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρει τεχνοκρατικά στην υλοποίηση του προγράμματος»
Συνεχίζοντας, ο κ. Ράιχενμπαχ έκανε λόγο για μία πρακτική κατά την οποία η ομάδα θα ακούει τους σχεδιασμούς των υπουργών, θα τους ρωτά σε ποιους τομείς μπορεί να συνδράμει ώστε να παρέχει την οργανωτική βοήθεια που της υποδεικνύεται από τις ελληνικές αρχές.
Ωστόσο, ο Ράιχεμπαχ προχώρησε σε μια δήλωση βόμβα για την παρουσία του στην χώρα μας αποκαλκύπτοντας πως: «Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που παρακολουθείται από την τρόικα» και διευκρίνισε ότι η διαφορά σε σύγκριση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία είναι ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου ζήτησε τεχνική βοήθεια από την Κομισιόν.