28 Σεπ 2009

Δώσαμε τιμητική βίζα στον Τούρκο που «έστησε»την προβοκάτσια στα Ιμια!

Ο άνθρωπος που ύψωσε την τουρκική σημαία στην ελληνική βραχονησίδα μπαινοβγαίνει στη χώρα μας ως διακεκριμένος επισκέπτης.ΑΠO ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ, για την πλειονότητα του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέστησε τιμώμενο πρόσωπο τον άνθρωπο που με τις πράξεις του τον Ιανουάριο του 1996 πυροδότησε την κρίση των Ιμίων!

Πρόκειται για τον φωτο ρεπόρτερ-δημοσιογράφο που εργαζόταν τότε στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» κ. Τζεσούρ Σερτ, ο οποίος μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα ως διακεκριμένος επισκέπτης. Οπως αποκαλύπτει το«ΘΕΜΑ», ο κ. Σερτ, ένας απότους τρεις Τούρκους που κατέβασαν την ελληνική καιύψωσαν την τουρκική σημαία στα Ιμια, επισκέφθηκε την Ελλάδα σαν κύριος, κάνοντας χρήση βίζας που του χορήγησε το ελληνικό κράτος στις 7Σεπτεμβρίου του 2005. Αντί να αντιμετωπίζεται ως persona non grata όντας ένας από τους βασικούς υπαίτιους του θερμού επεισοδίου που οδήγησε το 1996 την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης, ο κ. Σερτ για την κυβέρνηση της Ν.Δ.μοιάζει να αποτελεί μια υψηλή προσωπικότητα που πρέπει να ανταμειφθεί για τα επιτεύγματά της! Οπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «ΘΕΜΑ», ο κ. Σερτ (γεννηθείς στις 19 Νοεμβρίου του 1973 στη Σμύρνη, με αριθμό διαβατηρίου P 230232) έλαβε θεώρηση για να εισέλθει ανεμπόδιστα στη χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου του 2005 με σχετική βίζα που εξέδωσε το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης.


Το εξωφρενικό είναι ότι οι ελληνικές κρατικές αρχές όχι απλώς επέτρεψαν στον άνθρωπο που υπέστειλε την ελληνική σημαία να περάσει τα σύνορα, αλλά, όπως προκύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία, του προσέφεραν τη σχετική βίζα ατελώς!

Προφανώς το υπουργείο Εξωτερικών δεν ελέγχεται διότι έχασε τα 60 ευρώ που καλείται να πληρώσει όποιος πολίτης (που διαμένει σε χώρα εκτός Σένγκεν) λαμβάνει βίζα από τις ελληνικές προξενικές
αρχές, αλλά επικρίνεται διότι «κουρέλιασε» τον νόμο για τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου ατελώς. Σύμφωνα με τα ισχύοντα (νόμος 2949 του 2001,άρθρο 1 παρ.5 και υπουργική απόφαση 5ης Νοεμβρίου 2002 περί τις «ατέλειες σε έκδοση διαβατηρίων»), το ελληνικό κράτος μπορεί να απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τελών θεωρήσεως όσους ομογενείς είναι άποροι. Κατά περίπτωση και έπειτα από έγκριση της Α4 διεύθυνσης Τουρκίας ή της Ε1 Μορφωτικών και Πολιτιστικών υποθέσεων, την καταβολή τελών μπορούν να αποφύγουν «διακεκριμένοι αλλοδαποί, μέλη επισήμων ξένων αποστολών,λόγιοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητικές ή φοιτητικές οργανώσεις».

Παρότι ασκεί το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφου, ο κ. Σερτ προφανώς και δεν είναι δυνατό να περιλαμβάνεται στην ομάδα των διακεκριμένων αλλοδαπών. Εκτός κι αν στο ελληνικό
υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν διπλωμάτες που μπορούν να επιχειρηματολογήσουν ότι η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που ύψωσε την τουρκική σημαία στα Ιμια σαν υψηλό προ-
σκεκλημένο. Αρμόδιες διπλωματικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το «ΘΕΜΑ» θεώρησαν δεδομένο ότι ο κ. Σερτ θα έπρεπε να είναι «επίλεκτο μέλος» της λίστας με τους personae non gratae, εκτιμώντας με βεβαιότητα ότι ο Τούρκος φωτογράφος περιλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων ατόμων (ΕΚΑΝΑ), οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Κι όμως η αποκάλυψη της σφραγισμένης θεώρησης εισόδου του κ. Σερτ από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές με ημερομηνία 9-9-05 και τη διευκρίνιση ότι η βίζα χορηγήθηκε «gratis», δηλαδή ατελώς, αφήνει άναυδο κάθε Ελληνα. Οχι, ο άνθρωπος που υπέστειλε την ελληνική και ανέβασε την τουρκική σημαία στα Ιμια δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων προσώπων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το γεγονός ότι ο κ. Σερτ «διαφεύγει» από τον κατάλογο με τα ανεπιθύμητα για την ελληνική πολιτεία πρόσωπα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ωστόσο,παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας της ΕΥΠ, ο κ. Σερτ δεν εντάχθηκε ποτέ στον ΕΚΑΝΑ.

Η αποκάλυψη ότι ένας άνθρωπος που με τις πράξεις του έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία λίγα βήματα πριν την πολεμική αντιπαράθεση αντιμετωπίζεται περίπου σαν υψηλός προσκεκλημένος προκαλεί οργή. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ν.Δ. θέτει τα ευαίσθητα θέματα της εξωτερικήςπολιτικής στην ατζέντα και κάνει μαθήματα πατριωτισμούστο ΠΑΣΟΚ, προφανώς επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη.

Στο facebook με φόντο τον Παρθενώνα...

Στο facebook και πιθανώς σε σελίδα που διατηρεί στο Διαδίκτυο κάποιος φίλος του κ. Σερτ
βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες από επί σκεψη του Τούρκου φωτογράφου στην Ακρόπολη. «Μετά την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα Ιμια ο Τζεσούρ Σερτ πίστευε ότι δεν θα ξαναπα τούσε στην Ελλάδα. Ομως, σε πείσμα όλων επέστρεψε και αυτή τη φορά φωτογράφησε την ελληνική σημαία» είναι το κείμενο της λεζάντας που συνοδεύει μία από τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες του κ.Σερτ.
Ακόμη και ορισμένοι Τούρκοι φίλοι του έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι το ελληνικό
κράτος δεν επιτρέπει στον πρώην δημοσιογράφο της «Χουριέτ» να περάσει τα σύνορα.

«Παρότι απαγορεύεται να μπει στην Ελλάδα, ο Τζεσούρ Σερτ βρήκε τον δρόμο του προς την Αθήνα ως τουρίστας» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο, ενώ κάποιος άλλος Τούρκος σημειώνει:

«Μπράβο σου. Νέα σημαία περιμένουμε. Μια σημαία στην Αθήνα...», Αν και ο χρόνος της επίσκεψής του στην Ακρόπολη δεν προσδιορίζεται, από μια πρόχειρη σύγκριση της φωτογραφίας πάνω στα Ιμια, του προσώπου του στο διαβατήριο και της πόζας με φόντο τον Παρθνώνα, προκύπτει ότι ο κ. Σερτ βρέθηκε στην Αθήνα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com