25 Σεπ 2009

Ενας από τους καμικάζι βομβιστές στο Μογκαντίσου ήταν Αμερικανός


Ενας από τους αρκετούς καμικάζι βομβιστές που σκότωσαν 21 άτομα,μεταξύ των οποίων 17 άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ενωσης(AU)σε βάση στο Μογκαντίσου,στις 17 Σεπτεμβρίου,ήταν αμερικανός,υποστηρίζει σομαλόφωνη ιστοσελίδα.

Ενοπλοι από την ισλαμική οργάνωση αλ-Σαμπάαμπ,για την οποία οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι έχει σχέση με την αλ-Κάϊντα,εισήλθαν στη βάση με οχήματα που είχαν κλέψει από τα Ηνωμένα Εθνη και ανατίναξαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών την ώρα που πραγματοποιείτο συνάντηση μεταξύ σομαλών αξιωματούχων και μελών της ειρηνευτικής δύναμης στην σομαλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dayniile.com,που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της,ένας από τους βομβιστές ήταν ο Ομαρ Μοχάμεντ Μαχμούντ,ένας Σομαλο-αμερικανός που διέμενε στις ΗΠΑ μέχρι το 2007.Η αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι αρνήθηκε να κάνει σχόλια,ενώ δεν έγινε εφικτή κάποια επαφή με εκπρόσωπο της αλ Σαμπάαμπ για δηλώσεις.

Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί θα είναι η δεύτερη επιβεβαιωμένη περίπτωση Αμερικανού αναμειγμένου σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία.Τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανατιναχθεί στη σομαλική περιοχή Πούντλαντ ο Σίρουα Αχμεντ,ο πρώτος γνωστός πολιτογραφημένος Αμερικανός υπήκοος,παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες.

Το FBI πιστεύει ότι πάνω από δώδεκα Σομαλο-αμερικανοί νέοι έχουν εγκαταλείψει τη Μινεάπολη τα τελευταία δύο χρόνια για να ενταχθούν στην αλ-Σαμπάαμπ.

Πηγή: sigmalive.com