16 Ιουλ 2009

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΜΠΡΕΛΑΣ ΠΑΔΙΚΟΥ ΚΑΡΟΤΣΙΟΥ UPF MOTHERCARE

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει ότι οι αρμόδιες Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έκριναν ως μη ασφαλή την Oμπρέλα UPF της εταιρείας Mothercare που χρησιμοποιείται σε παιδικά καρότσια, με κωδικό είδους ανάλογα με το μοντέλο:

Κ1018 Scarlet

Κ1020 Stone

Το προϊόν αυτό είναι προέλευσης Κίνας και σύμφωνα με τη έκθεση εξέτασης, υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων σε περίπτωση συνδυασμού της χρήσης του με άλλους παράγοντες (π.χ. εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο σε ώρες μεγάλης ηλιοφάνειας, μη χρήση αντηλιακού κλπ) καθώς η Ομπρέλα UPF δεν πληροί την προδιαγραφή του δείκτη προστασίας 50 την οποία αναγράφει στην συσκευασία της αλλά μικρότερου δείκτη προστασίας. Σε κάθε περίπτωση για τους ως άνω παράγοντες, οι οποίο πρέπει να αποφεύγονται, υπάρχει σχετική επισήμανση προς τους χρήστες των ομπρελών στην συσκευασία τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Το προϊόν είχε διατεθεί στην αγορά στην Ελλάδα έως τις 9/7/2009 από την εταιρεία Κ.Λ.Μ. Α.Ε., σε ποσότητα 40 τεμαχίων, τα οποία όλα έχουν διατεθεί από τα καταστήματα «Mothercare» ενώ τα υπόλοιπα 6 βρίσκονται στις αποθήκες της εταιρείας ή στα ως άνω καταστήματα πώλησης.

Η εισαγωγική εταιρεία «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.», συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ενημερώσει τα καταστήματα πώλησης ώστε να αποσύρουν τα εναπομείναντα τεμάχια και να τα τοποθετήσουν εκ νέου στην διάθεση του κοινού όταν έχει διορθωθεί ο αναγραφόμενος στην συσκευασία δείκτης προστασίας ώστε να ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην πραγματικότητα, ενώ στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, επισημαίνεται ο σχετικός κίνδυνος και τους συστήνεται να προσέλθουν στα καταστήματα «Mothercare» προκειμένου είτε να αλλάξουν το προϊόν με οποιοδήποτε άλλο επιθυμούν είτε να αποζημιωθούν πλήρως με επιστροφή της αξίας αγοράς του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία Κ.Λ.Μ. ΑΕ στο τηλέφωνο 210 4821186 ή στην ηλεκτρονική σελίδα www.mothercare.gr.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ