15 Ιουλ 2009

Μαλαισία-Οι επιθέσεις πειρατών εναντίον ναυτικών υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009 σύμφωνα με το IMB.

Οι επιθέσεις πειρατών εναντίον ναυτικών υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009 με τα περισσότερα περιστατικά να έχουν σημειωθεί στον Κόλπο του Αντεν και στις ανατολικές ακτές της Σομαλίας,ανακοινώθηκε σήμερα από το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας(IMB).

Οι επιθέσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο έφθασαν τις 240,έναντι 114 της αντίστοιχης περυσινής περιόδου,αναφέρεται στην ανακοίνωση του εδρεύοντος στο Λονδίνο Γραφείου που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι πειρατές ανέβηκαν σε πλοία σε 78 περιπτώσεις και συνολικά 31 πλοία καταλήφθησαν ενώ συνελήφθησαν όμηροι 561 μέλη πληρωμάτων.Συνολικά 19 μέλη πληρώματος τραυματίστηκαν και έξι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά 130 επιθέσεις σημειώθηκαν στον Κόλπο του Αντεν και έξω από τις ανατολικές ακτές της Σομαλίας.Τον Ιούνιο δεν σημειώθηκαν επιθέσεις ανοικτά της Σ ομαλίας εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών,αλλά οι πειρατές ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι τον Μάιο και τον Απρίλιο.

Η Νιγηρία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων με 13 και ακολουθεί το Περού με 10,επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ