18 Ιουν 2009

O υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Κέρκυρα με τις «Μακεδονικές Αερογραμμές – ΜΑΤ»!

Στις 27 και 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα το Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας (NRC) και η υπουργική συνάντηση του ΟΑΣΕ για την ασφάλεια στην Ευρώπη. Με την ευκαιρία ο νέος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ,Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα μεταφερόμενος με σκοπιανό αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)»!

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον κ. Δελαβέκουρα :
κ. ΠΟΛΛΑΤΟΣ: Με ποιο τρόπο θα έρθει ο κ. Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Για τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων έχει δοθεί οδηγία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπλοΐας, κατ’ εξαίρεση, να επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους του, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ. Κατ’ εξαίρεση, σε σχέση με την υφιστάμενη πολιτική μας, η οποία δεν αλλάζει.

κ. ΜΕΛΕΤΗΣ: Τι σημαίνει κατ’ εξαίρεση;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Κατ’ εξαίρεση σημαίνει κατ’ εξαίρεση. Σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στον κανόνα, ο οποίος είναι να μην επιτρέπεται.

κ. ΜΕΛΕΤΗΣ: Αν από αύριο αρχίσει για διάφορες διεθνείς υποχρεώσεις, για το Μουσείο της Ακρόπολης ή για τους Παραολυμπιακούς ή για οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία να έχετε μερικούς Σκοπιανούς αξιωματούχους στην Αθήνα ή στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιηθεί πάλι αυτή η κατ’ εξαίρεση διαδικασία, ή θα ισχύσει ο κανόνας;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Ισχύει ο κανόνας.

κ. ΜΕΛΕΤΗΣ: Τότε γιατί υπάρχει εξαίρεση τώρα;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Πρόκειται για μια εξαίρεση.

κ. ΜΕΛΕΤΗΣ: Γιατί;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία είναι πολύ σημαντική. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή κοινή γνώμη και γι’ αυτό το λόγο αυτή τη φορά, κατ’ εξαίρεση και χωρίς να αλλάζει επ’ ουδενί η πολιτική μας στο συγκεκριμένο θέμα, θα επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους του κ. Μιλοσόσκι.

κ. ΠΟΛΛΑΤΟΣ: Μήπως έχει προβλεφθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Μιλοσόσκι με την κα Μπακογιάννη στο περιθώριο του ΟΑΣΕ;

κ. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο. Η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις, στην Κέρκυρα. Δεν θα ανακοινωθούν ακόμη, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα γιατί είναι τα περισσότερα ακόμη σε φάση διευθέτησης χρονικής.

http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/Articles/el-GR/170609_M1925.htm

Υπουργείο Εσωτερικών

Πηγή