4 Ιουν 2009

«Καμπάνες» από ΔΕΚ για ηλεκτρονικά παιχνίδια και καταστήματα οπτικών ειδών

Την επιβολή χρηματικών ποινών στην Ελλάδα αποφάσισε το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) σχετικά με τις υποθέσεις της απαγόρευσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και την ίδρυση και εκμετάλλευση καταστημάτων οπτικών ειδών.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, το ΔΕΚ υποχρεώνει τη χώρα μας:
- Να καταβάλει στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στον λογαριασμό «Ίδιοι πόροι της Ευρωπαϊκής Κοινότητας», χρηματική ποινή ύψους 31.536 ευρώ ανά ημέρα καθυστερήσεως στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη συμμόρφωση προς την απόφαση C-65/05, από την ημερομηνία εκδόσεως της παρούσας αποφάσεως μέχρι την εκτέλεση της αποφάσεως C-65/05.

- Να καταβάλει στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στον λογαριασμό «Ίδιοι πόροι της Ευρωπαϊκής Κοινότητας», το κατ’ αποκοπήν ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ίδρυσης και εκμετάλλευσης καταστημάτων οπτικών ειδών το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το ΔΕΚ υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στον λογαριασμό «Ίδιοι πόροι της Ευρωπαϊκής Κοινότητας», το κατ’ αποκοπήν ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: Ναυτεμπορική