4 Ιουν 2009

ΤΕΛΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!ΥΠΑΡΧΕΙ?

Οικογένεια. Όλοι από μία τέτοια προερχόμαστε. Υπάρχει όμως η τέλεια οικογένεια; Και αν ναι, πού ακριβώς μπορούμε να τη συναντήσουμε;

Η κλασσική και στερεότυπη οικογένεια για όλους εμάς είναι ο πατέρας, η μητέρα και ένα ή περισσότερα παιδιά. Οι δύο ενήλικες αποφασίζουν να συμβιώσουν κάτω από ένα σπίτι και αργότερα έρχονται και τα παιδιά.

Αρχικά υπάρχει η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού. Με σύμμαχο την αγάπη καταφέρνουν να ξεπερνάνε κάθε δυσκολία που σίγουρα θα εμφανιστεί. Οπλίζουν και τα παιδιά τους με αγάπη για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες των καιρών. Τα μαθαίνουν να στηρίζονται μεταξύ τους και τους εξηγείται ότι αυτά τα ενώνει κάτι παραπάνω. Υπάρχει το ίδιο αίμα…
Τα παιδιά θα καυγαδίσουν. Αναμενόμενο. Εσείς θα είστε δίπλα τους να τους εξηγείτε πόσο πολύτιμο χρόνο χάνουν με τους χαζούς τσακωμούς.

Οι συζυγικοί καυγάδες κάνουν και αυτοί την εμφάνιση τους. «Να τα στείλουμε σε ιδιωτικό.» «Όχι σε δημόσιο. Δεν υπάρχουν χρήματα.»

«Ο μεγάλος είχε δίκιο. Ο μικρός τον έσπρωξε πρώτα.», «Όχι, ο μεγάλος τον προκάλεσε. Του πήρε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια και ο μικρός το ήθελε.»

«Δεν μιλάμε πια. Απομακρυνόμαστε κι εσύ όλο δουλεύεις.»

Κι έτσι, με αργά αλλά σταθερά βήματα, η αγάπη γίνεται συνήθεια συνύπαρξης. Οι γονείς γίνονται συνέταιροι για χάρη των παιδιών τους.

Τα παιδιά πάλι αποκτούν την δική τους προσωπικότητα και αυτοδυναμία. Ο καθένας διαφέρει σε πολλά σημεία από τον άλλο. Έχουν διαφορετική ηλικία και άρα διαφορετικές παρέες και ενδιαφέροντα.

Οι «συνέταιροι» τώρα περνάνε την πιο κρίσιμη φάση στη σχέση τους.

Πρέπει να γίνουν μεταξύ τους φίλοι και να στηρίξουν τα παιδιά τους δίνοντας στο καθένα ξεχωριστά αγάπη, κοινωνική μόρφωση και βοήθεια προκειμένου αυτά να ενταχθούν στη κοινωνία όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: δεν υπάρχει η τέλεια οικογένεια. Η επιτυχία έγκειται στο γεγονός της προσαρμογής σε πρωτότυπες γι' αυτή καταστάσεις. Αν τα βγάλουμε πέρα είμαστε καλοί. Αν κάνουμε πίσω είμαστε χαμένοι κι εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά μας.

Μην κάνετε το κόπο να ανοίξετε λεξικό για να δείτε πώς ακριβώς ορίζεται η έννοια τέλεια οικογένεια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ!

Πηγή: anopetra-eleos.blogspot.com