Όχι ένα μεγάλο μπιφτέκι, αλλά περισσότερα από 4.000 μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, παρασκευάστηκαν και τηγανίστηκαν την Κυριακή (24/5) στις Σέρρες, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων Σερρών, των Βουβαλοτρόφων της Κερκίνης, των Ελλήνων και Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων επιτεύχθηκε για πρώτη φορά, παγκόσμια, η παρασκευή και το τηγάνισμα χυλιάδων μπιφτεκιών, συνολικού βάρους 312,5 κιλών, μέσα σε τέσσερις ώρες. Έτσι μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα, ο νομός Σερρών κατέκτησε ακόμη μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «στοίχημα» για την κατάκτηση μιας θέσης στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness ήταν να παρασκευαστούν πάνω από 250 κιλά (meat bowls) μπιφτέκια, κάτι που επιτεύχθηκε με το παραπάνω.
Για την παρασκευή χρειάστηκαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, εξήντα κιλά κρεμμύδια, τριάντα κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά και βέβαια τέχνη και μεράκι από τους περίπου εβδομήντα μάγειρες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Άρης Δρογαλάς, αρχικός στόχος ήταν η Παρασκευή του μεγαλύτερου μπιφτεκιού στον κόσμο. Στόχος όμως που άλλαξε, με παρέμβαση των υπευθύνων του Ρεκόρ Guinness, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν χιλιάδες μπιφτέκια που θα ξεπερνούσαν τα 250 κιλά σε τελικό βάρος.
«Οι Σερραίοι κατόρθωσαν όχι μόνο να «σπάσουν» το ρεκόρ σε ό,τι αφορά το βάρος των μπιφτεκιών, αλλά και να προσδώσουν ένα νέο χαρακτηριστικό σ’ αυτό, αφού το κρέας που χρησιμοποιήθηκε ήταν κρέας από βουβάλι, ένα κρέας με ιδιαίτερη γεύση, άπαχο και, κατά ομολογία των ειδικών, πολύ υγιεινό» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ.
Με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων Σερρών, των Βουβαλοτρόφων της Κερκίνης, των Ελλήνων και Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων επιτεύχθηκε για πρώτη φορά, παγκόσμια, η παρασκευή και το τηγάνισμα χυλιάδων μπιφτεκιών, συνολικού βάρους 312,5 κιλών, μέσα σε τέσσερις ώρες. Έτσι μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα, ο νομός Σερρών κατέκτησε ακόμη μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «στοίχημα» για την κατάκτηση μιας θέσης στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness ήταν να παρασκευαστούν πάνω από 250 κιλά (meat bowls) μπιφτέκια, κάτι που επιτεύχθηκε με το παραπάνω.
Για την παρασκευή χρειάστηκαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, εξήντα κιλά κρεμμύδια, τριάντα κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά και βέβαια τέχνη και μεράκι από τους περίπου εβδομήντα μάγειρες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Άρης Δρογαλάς, αρχικός στόχος ήταν η Παρασκευή του μεγαλύτερου μπιφτεκιού στον κόσμο. Στόχος όμως που άλλαξε, με παρέμβαση των υπευθύνων του Ρεκόρ Guinness, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν χιλιάδες μπιφτέκια που θα ξεπερνούσαν τα 250 κιλά σε τελικό βάρος.
«Οι Σερραίοι κατόρθωσαν όχι μόνο να «σπάσουν» το ρεκόρ σε ό,τι αφορά το βάρος των μπιφτεκιών, αλλά και να προσδώσουν ένα νέο χαρακτηριστικό σ’ αυτό, αφού το κρέας που χρησιμοποιήθηκε ήταν κρέας από βουβάλι, ένα κρέας με ιδιαίτερη γεύση, άπαχο και, κατά ομολογία των ειδικών, πολύ υγιεινό» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ.
Πηγή: infoserres.gr