1 Απρ 2014

Χολαργός: «Τάπα στο φασισμό! Πάσα στην Αλληλεγγύη!» (Φωτο)


Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες (Κυριακή 30 Μάρτη) στο Χολαργό το αντιφασιστικό τουρνουά 3on3 μπάσκετ που διοργάνωσε το Antinazi Zone στις βόρειες γειτονιές της Αθήνας. Το τουρνουά έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το «μήνα αντιφασιστικής δράσης» που έχει ανακηρύξει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά.

Στο τουρνουά πήραν μέρος 20 ομάδες με το παιχνίδι να κρατά σχεδόν 3 ώρες. Όλες οι ηλικίες εκπροσωπήθηκαν επάξια στις συμμετοχές, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι το τουρνουά γινότανε Κυριακή πρωί, και μάλιστα άλλαζε και η ώρα, δεν είχαμε παρά ελάχιστες απώλειες από όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Τέλος, η παρουσία ομάδων όχι μόνο από τις γύρω περιοχές αλλά και από αρκετά πιο μακριά (πχ Βύρωνας, Ηλιούπολη) έδειξε ότι τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα μπορούν να αγκαλιαστούν από πολύ κόσμο.


Επιπλέον, αρκετός κόσμος από τη γειτονιά, και όχι μόνο, πέρασε από το χώρο της εκδήλωσης στηρίζοντας έτσι το ν χαρακτήρα της και ενισχύοντάς μας και οικονομικά για τα έξοδα των επόμενων δράσεων μας.

Τόσο εμείς που διοργανώσαμε το τουρνουά όσο και όλοι όσοι συμμετείχαν περάσαμε καλά και ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι κάνοντας πράξη το σύνθημα της αφίσας του τουρνουά «Τάπα στο φασισμό! Πάσα στην Αλληλεγγύη». Αδιαμφισβήτητοι νικητές η ομάδα «Ραμόν» που κατά κοινή ομολογία έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ.

Για μας και με αφορμή αυτό το τουρνουά έγινε για μια ακόμα φορά ξεκάθαρο ότι οι φασίστες και οι ρατσιστές δε χωράνε στον αθλητισμό, ούτε στα γήπεδα ούτε στις κερκίδες ούτε πουθενά! 

Το ακόμα πιο ευχάριστο γεγονός ήταν τέλος ότι πολύς κόσμος ενδιαφέρθηκε για τις εκστρατείες και τις δράσεις του Αntinazi Ζone με αποτέλεσμα το τουρνουά να είναι απλά η αρχή μίας σειράς αντιφασιστικών δράσεων στις γειτονιές μας.

Ήδη από την Κυριακή το μεσημέρι είμαστε σε σκέψη για να βρούμε την επόμενη δράση ή εκστρατεία που θα κάνουμε.

Του Δημήτρη Πανταζόπουλου











http://www.antinazizone.gr/