5 Νοε 2012

«Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ» ΓΡΑΦΕΙ Η FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

O Aντώνης Σαμαράς οδεύει προς το πολιτικό του τέλος» προαναγγέλλει σήμερα η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία φιλοξενεί εκτενές άρθρο-σοκ για όλες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να

οδεύει προς το πολιτικό του τέλος.
Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό από μόνο του δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια» γράφει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα.
Δραματικό είναι και το δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο, σύμφωνα με την Deutsche Welle γράφει :
«Δύσκολες μέρες για την Ελλάδα πριν από την ψηφοφορία για το πρόγραμμα περικοπών», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δοκιμασία: την ώρα που το κοινοβούλιο στην Αθήνα αποφασίζει για το νέο πρόγραμμα περικοπών, οι πολέμιοι της πολιτικής λιτότητας θέλουν να παραλύσουν τη χώρα με απεργίες» αναφέρει.
Σχετικό άρθρο δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Tagesspiegel η οποία θέτει το ερώτημα: «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει νέα δραματικές περικοπές. Υπάρχει πλειοψηφία για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις;».
Ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ κάνει λόγο για μια «μοιραία εβδομάδα» στην Ελλάδα καθώς η ψήφιση των μέτρων «δεν είναι μόνον προϋπόθεση για την εκταμίευση της τόσο αναγκαίας επόμενης δόσης», καθώς κρίνεται «και η συνοχή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά». Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος, εκτός από τη ΔΗΜΑΡ που ενδέχεται να καταψηφίσει, «αντιστάσεις υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ. Παρατηρητές αναμένουν μια οριακή πλειοψηφία για το πακέτο. Ωστόσο και η απόρριψή του δεν μπορεί να αποκλειστεί» γράφει η γερμανική εφημερίδα.


iefimerida.gr