1 Οκτ 2012

ΤΟ CURIOSITY ΤΗΣ NASA ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΡΥΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ(!)


Το όχημα "Curiosity" της NASA, που εξερευνά το εσωτερικό του κρατήρα Γκέιλ στον Άρη από τις αρχές Αυγούστου του 2012, βρήκε πριν λίγες μέρες ενδείξεις ότι κάποτε έτρεχε νερό στον πλανήτη! Η NASA έμεινε έκπληκτη με την ανακάλυψη, όπως κι εμείς με την απώλεια μνήμης των επιστημόνων της, που για ακόμα μία φορά ''αγνοούν'' τους πάγους στους πόλους του πλανήτη, την λίμνη που φαίνεται σε φωτογραφία της ESA και πολλές άλλες αποδείξεις του παρελθόντος!!!
Για την ιστορία... το ρόβερ τράβηξε φωτογραφίες από κροκαλοπαγή πετρώματα που αποτελούνται από χαλίκια και άμμο. Οι επιστήμονες εκτιμούν, από το μέγεθος και το στρογγυλεμένο σχήμα τους, ότι κάποτε μεταφέρθηκαν και διαβρώθηκαν από τρεχούμενο νερό.
Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το ΒΒC, οι οποίοι έκαναν την εν λόγω εκτίμηση.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Μπιλ Ντίτριχ του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, το νερό μπορεί να κυλούσε ανάμεσα στα συγκεκριμένα πετρώματα για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.