3 Οκτ 2012

Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι

Πρόκειται για την νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή. Η ταινία έκανε πρεμιέρα για το Ελληνικό κοινό την 1 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Στην πρεμιέρα διεθνούς συμπαραγωγής το παρόν έδωσε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής αλλά κα ο γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ πρωταγωνιστή της ταινίας που υποδύεται τον Ιωάννη Βαρβάκη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Ακης Σακελλαρίου.
Στην πρεμιέρα εκτός των άλλων ήταν και εκπρόσωποι από την

πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου.Στο τέλος το κοινό αποθέωσε με ένα θερμότατο χειροκρότημα την ταινία που δεν έλεγε με τίποτε να σταματήσει.
Ο «Θεός αγαπάει το χαβιάρι» είναι η κινηματογραφική αναπαράσταση της ζωής και του έργου του Ιωάννη Βαρβάκη, του αγράμματου πειρατή από τα Ψαρά ο οποίος έγινε τρανός επιχειρηματίας σε ρωσικό έδαφος, διέδωσε το χαβιάρι, έχασε πολλά στην προσωπική ζωή του και αφοσιώθηκε στην ιδέα της επανάστασης του 1821.
«Εύχομαι και ελπίζω όλος αυτός ο πόνος, αυτός ο πόνος που περάσαμε αλλά και η αγάπη που μας χαρίστηκε από αυτήν την εμπειρία να γίνει δώρο απαλότητας ,ίσως και αθωότητας προς τις δικές σας ψυχές. Μακάρι» είπε στο κοινό ο σκηνοθέτης, λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι αρχής της ταινίας.
Ακολούθησε cocktail στο αίθριο του Μεγάρου όπου είδαμε προσωπικότητες της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.
Ο Γερμανός Sebastian Koch, γνωστός από την Οσκαρική «Οι ζωές των άλλων» του 2006, ήταν χαλαρός, ηλιοκαμένος και πολύ φιλικός με τους θαυμαστές και το κοινό του Μεγάρου.
Η ταινία θα διανεμηθεί στις αίθουσες στις 11 του τρέχοντος μηνός από τη Feelgood Entertainment.







madata.gr