16 Οκτ 2012

Τουρκικό πολεμικό πλοίο έκοβε βόλτες στις ακτές των νησιών μας!


Είναι ν΄απορεί κανείς, γιατί στην Ελλάδα δέχονται με τιμές Πρωθυπουργού τον τούρκο Υπ.Εξ., Αχμέτ Νταβούτογλου, τη στιγμή που η Τουρκία εξακολουθεί να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική. 

Ετσι το Σάββατο που πέρασε, λίγες μέρες μετά την έλευση Νταβούτογλου στην Αθήνα, εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα η τουρκική κορβέτα «Bafra» την στιγμή που διέπλεε το στενό Εύβοιας - Ανδρου.

Αυτό ανακοίνωσε άλλωστε το ίδιο το ΥΕΘΑ, δίνοντας λεπτομέρειες της πορείας του πλοίου!

Η «Bafra» βγήκε από το λιμάνι της Σμύρνης, και εισήλθε στις επτά το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας και Ανδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας Κύθνου, εξήλθε τρεις ώρα αργότερα (22:00) νοτιοδυτικά της Κύθνου. Στη συνέχεια κινήθηκε σε διεθνή ύδατα δυτικά της Μήλου, βορειοδυτικά και ακολούθως νότια της Κρήτης και με ανατολική πορεία απομακρύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Οκτωβρίου εκτός ορίων FIR Αθηνών.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθ`όλη τη διάρκεια του πλου του.

Το χειρότερο είναι ότι η συγκεκριμένη τουρκική κορβέτα, δημιουργεί διαρκώς προβλήματα στο Αιγαίο, με κορυφαίο ένα περιστατικό που συνέβη στα τέλη Μαρτίου 2010, όταν προχώρησε σε ... έλεγχο Ελληνικού πλοίου εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων !!!

Τότε η «TCG BAFRA (F-505)» ζήτησε τα πλήρη στοιχεία του δρομολογίου του Ελληνικού πλοίου Αρχάγγελος (λιμένα απόπλου, κατάπλου, στοιχεία πλοίου) κάτι που μόνο οι Ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να πράξουν.

Την πειρατική ενέργεια κατά εμπορικού πλοίου το οποίο πλέει εντός των χωρικών υδάτων της χωράς του κάποιοι στην Ελλάδα της τότε κυβερνήσεως ΓΑΠ, προσπάθησαν να την κουκουλώσουν και μετέτρεψαν την πειρατεία σε ... δήθεν φιλικό σήμα της Τουρκικής κορβέτας προς το Ελληνικό πλοίο !!!

Προφανώς και η νεόκοπη Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν τα γνωρίζει όλα αυτά ή προσποιείται ότι δεν τα γνωρίζει!

Δηλαδή δεν μας φτάνουν οι παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου που γίνανε ... καθεστώς, τώρα πάμε να κάνουμε καθεστώς και τις εμφανίσεις τουρκικών πλοίων στις ακτές των νησιών μας!

Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου συμβαίνει τέτοιο πανηγύρι και τελειώνει με μια ... ανακοίνωση του ΥΕΘΑ; 



http://www.to-parakseno.gr