18 Οκτ 2012

900.000 ευρώ πλήρωσε το Χόλιγουντ στα καφέ των Χανίων

Στην Ακρόπολη βρίσκονται πλέον ο Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρστεν Ντάνστ στα πλαίσια των γυρισμάτων του "Τα δύο πρόσωπα του Γενάρη". Το σκέλος της παραγωγής που έλαβε χώρα στο παλιό λιμάνι των Χανίων έληξε με επιτυχία. Ιδιαίτερα για τους καταστηματάρχες του λιμανιού που πληρώθηκαν για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους κλειστά.
Σε 900.000 ευρώ υπολογίζεται το ποσό που χρειάστηκε να

πληρώσει συνολικά η παραγωγή του "Τα δύο πρόσωπα του Γενάρη" προκειμένου να μείνουν κλειστά τα 65 καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος της προκυμαίας των Χανίων κατά την διάρκεια των 9 μερών που κράτησαν τα γυρίσματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα των Χανίων, η παραγωγή πλήρωνε κάθε ημέρα από 1.500 ευρώ το καθένα από τα καταστήματα για να μείνουν κλειστά και για να καλύψουν τις πινακίδες του και οτιδήποτε άλλο (ταμπέλες, φώτα κτλ) θύμιζε σύγχρονη εποχή.
Η ταινία -που βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ- εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 1962 με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι (Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντάνστ) που γνωρίζουν ένα Αμερικάνικο φοιτητή που μιλάει ελληνικά κατά την διάρκεια της ξενάγησης τους στην Ακρόπολη. Η συνέχεια περιλαμβάνει ένα απρόσμενο έρωτα, ένα άγριο φόνο και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Αυτή την στιγμή το ζεύγος Χολιγουντιανών σταρ βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να κάνει γυρίσματα στην Ακρόπολη και στη Ρωμαϊκή Αγορά.









xespao