20 Σεπ 2012

"Μας κατέρριψαν με ρωσικό Α/Α πύραυλο" παραδέχονται οι Τούρκοι για το RF-4E!


Tελικά ένα αντιαεροπορικό βλήμα, πιθανότατα από το σύστημα SHORADS Pantsir-S1 (χωρίς να αποκλείεται να ήταν και από σύστημα S-300PMU2), κατέρριψε το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό αεροσκάφος RF-4E στην θαλάσσια περιοχή εκτός των συριακών χωρικών υδάτων της Συρίας, αναφέρει το πόρισμα του εισαγγελέα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για τα δραματικά γεγονότα της 22ας Ιουνίου. 

Το αεροσκάφος, δεν βλήθηκε απ'ευθείας εξ'ου και η απουσία φωτιάς στα συντρίμμια που ανασύρθηκαν, αλλά κτυπήθηκε από τα θραύσματα της θραυσματογόνου κεφαλής που πυροδοτήθηκε από τον πυροσωλήνα προσέγγισης του βλήματος!

Σύμφωνα με την έκθεση, τα δεδομένα από το RWR (προειδοποιητή εγκλωβισμού από ραντάρ) του αεροσκάφους δείχνουν ότι το RF-4E «έπιασε» τον πύραυλο που πλησίαζε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει το βλήμα και πως είναι δυνατόν αφού τα βλήματα και των δύο συστημάτων έχουν σχεδιαστεί για να καταρρίπτουν πολύ ανώτερα μαχητικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη κρούσης από το RF-4E.

"Ο πύραυλος - συνεχίζει η έκθεση - δεν φαίνεται να χτύπησε το μαχητικό ούτε υπάρχουν ίχνη καταστροφής από φωτιά, όπως ισχυρίζονται οι Σύροι. Το βλήμα εξερράγη πίσω και αριστερά από το μαχητικό», επισημαίνεται.Στα συντρίμμια βρέθηκαν πάντως θραύσματα από την θραυσματογόνο κεφαλή του ρωσικής κατασκευής βλήματος και άλλα ίχνη όπως χλωριούχο κάλιο, που χρησιμοποιείται σαν οξειδωτικό στα καύσιμα πυραύλων και υπάρχει στις κεφαλές με τα εκρηκτικά.

Το ωστικό κύμα προκάλεσε απώλεια στήριξης και στη συνέχεια την πρόσκρουση του μαχητικού στη θάλασσα με το αριστερό μέρος.

"Ο πύραυλος, υποστηρίζει η έκθεση, ερρίφθη καθώς το μαχητικό πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο", αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση: Το αεροσκάφος πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους στο επεισόδιο.Την εκδοχή των τουρκικών Αρχών απορρίπτει η Συρία που επισημαίνει ότι το μαχητικό καταρρίφτηκε με αντιαεροπορικά πυρά μέσα σε συριακό εναέριο χώρο και μάλιστα σε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις 100 μέτρων.

Θα δεχθούμε ως ενδιάμεση αλήθεια αυτό που ισχυρίζονται οι δύο πλευρές: Όλα τα στοιχεία δείχνουν Α/Α πύραυλο, όπως και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν εντός του συριακού εναέριου χώρου. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Το μαχητικό είχε και ζευγάρι, Ένα δεύτερο RF-4E το οποίο επιχειρούσε κοντά του (και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ έχει επιβεβαιώσει ότι τα αεροσκάφη ήταν δύο όταν πέρασαν από την Κύπρο και κατευθύνθηκαν στις συριακές ακτές) και ρωσικές πηγές λένε ότι κτυπήθηκε και το δεύτερο, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην βάση του...

http://www.to-parakseno.gr