18 Αυγ 2012

Πρωτοφανές περιστατικό αναστάτωσε χθες το νησί της Ύδρας


  Ομάδα του ΣΔΟΕ, έκανε έλεγχο σε κατάστημα της παραλίας και όταν διαπίστωσε ότι η ιδιοκτήτρια για ενδέκατη φορά (σε έλεγχο), δεν έκοβε αποδείξεις, θέλησαν να την συλλάβουν. Η γυναίκα αρνήθηκε να τους ακολουθήσει, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κατάστημα. Η γυναίκα τη στιγμή που οδηγείτο στο αστυνομικό τμήμα, λιποθύμησε και οι άνδρες της αστυνομίας, συνέλαβαν τελικά τον
γιό της και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.
Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος, το οποίο και περικύκλωσαν, να αφήσουν ελεύθερο τον γιό της ιδιοκτήτριας του καταστήματος.
Οι συγκεντρωμένοι δε δίστασαν να προπηλακίσουν τους άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, όταν αυτοί προσπάθησαν να μεταφέρουν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, στο πλοίο Flying Cat 1, για να γίνει η μεταγωγή στην Αθήνα. Κινήθηκαν μάλιστα και εναντίον του πληρώματος του πλοίου. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται μάλιστα να προβεί σε μηνύσεις, εναντίον των πολιτών που προσπάθησαν να προπηλακίσουν μέλη του πληρώματος.
Όλο το βράδυ οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας έμειναν αποκλεισμένοι στο αστυνομικό τμήμα που ήταν περικυκλωμένο από εκατοντάδες κατοίκους. Κάποιοι μάλιστα, έκοψαν ακόμα και το ρεύμα και την παροχή του νερού στο αστυνομικό τμήμα.
Το πρωί έφτασαν στο νησί άνδρες των ΜΑΤ, που απεγκλώβισαν τους «αποκλεισμένους» και οδήγησαν τον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη στο πλοίο για να γίνει η μεταγωγή στην Αθήνα.






enikos.gr