18 Αυγ 2012

Συνεχείς οι αποβιβάσεις Σύριων παράνομων μεταναστών στη Λέσβο

Tα χθεσινά δυο περιστατικά αποβιβάσεων Σύριων παράνομων μεταναστών στη Λέσβο και η σύλληψη ενός Τούρκου μεταφορέα τους, ήρθε να προστεθεί σε ανάλογα περιστατικά της περασμένης εβδομάδας και να ξυπνήσει εφιάλτες περασμένων χρόνων όταν η Λέσβος αποτέλεσε χώρο αποβίβασης πραγματικά χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Στο σύνολο τους, ξεκινούσαν από τις
απέναντι ακτές στα πλαίσια της λειτουργίας ενός κυκλώματος δουλεμπόρων, που αναστάτωσε την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Λέσβου.
Στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 45, 29 και 27 ετών καθώς και μια 30χρονη ομοεθνής τους. Δυο από αυτούς συνόδευαν ένα εξάχρονο παιδί.
Όπως δήλωσαν, ξεκίνησαν με πλαστική βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακό σημείο κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης.
Χθες επίσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου και μετά από καταδίωξη, σε απόσταση δυο ναυτικών μιλίων από τις ακτές του νησιού, 24χρονος Τούρκος, ο οποίος με φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, μετέφερε και αποβίβασε 10 Σύριους (τέσσερις άνδρες, δυο γυναίκες και τέσσερα παιδιά), οι οποίοι συνελήφθησαν στις ακτές του νησιού από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.







emprosnet.gr