10 Αυγ 2012

Πέταξαν καπνογόνα σε παράνομο τζαμί στον Πειραιά - Δείτε πως παρουσιάζουν την είδηση!!! (Προβοκάτσια, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, συκοφαντία, είναι κάποιες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό...)

Η είδηση σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι ότι κάποιοι (δεν έχουν γίνει συλλήψεις, δεν έχουν γίνει καταδίκες) άγνωστοι πέταξαν καπνογόνα σε παράνομο τζαμί στον Πειραιά. 
Οι δημοσιογραφάρες μας όμως (πρώτος και καλύτερος ο Ευαγγελάτος του newsit) παρουσιάζουν λίγο διαφορετικά τα γεγονότα: 

Το παράνομο τζαμί γίνεται "χώρος προσευχής μουσουλμάνων" ενώ πιο κάτω παρουσιάζεται ως "ιδιωτικός χώρος" που "έχει παραχωρηθεί στους μουσουλμάνους της περιοχής ως τόπος λατρείας"!!!
Εξήγησε μας ρε φωστήρες της ενημέρωσης από πότε ο κάθε ιδιώτης νομιμοποιείται να μετατρέπει την ιδιοκτησία του σε τζαμί; Από πότε μπορεί να παραχωρεί χώρο σε λαθρομετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην χώρα; Υπάρχει συμβόλαιο, υπάρχει παραχωρητήριο, υπάρχει μήπως ενοικιαστήριο, μήπως του δίνουν μαύρο χρήμα; Αυτά είναι ερωτήματα που οφείλει να ψάξει ο δημοσιογράφος και όχι να λειτουργεί ως πράκτορας και να νομιμοποιεί στη συνείδηση του κόσμου τα παράνομα τζαμιά.
Ύστερα φτάνουμε στους δράστες. τους κατονομάζει ως "χρυσαυγίτες" με απόλυτη βεβαιότητα! Με ποια στοιχεία, δεν λέει... Ακόμα και μαρτυρίες (που δεν επικαλείται) να υπάρχουν θα έπρεπε να πει "σύμφωνα με μάρτυρες" ή κάτι παρόμοιο...
Απλά πουλάει το θέμα επειδή η δημοτικότητα του συγκεκριμένου κόμματος είναι ψηλά και έτσι πετυχαίνουν "με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια": Από τη μια ανεβάζουν την επισκεψιμότητα τους και από την άλλη ρίχνουν λάσπη σε έναν χώρο στον οποίο είναι ενάντιοι.
Αυτά τα ολίγα και προσοχή στο τι διαβάζετε...
Ακολουθεί η "είδηση¨του newsit ("Έξυπνη" και η φωτογραφία με τα καπνογόνα):

Χρυσαυγίτες πέταξαν καπνογόνα σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων
Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης σε ιδιωτικό χώρο που έχει παραχωρηθεί σε μουσουλμάνους της περιοχής. 
Ήταν 10:00 το βράδυ όταν μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν καπνογόνα σε ιδιωτικό χώρο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Αιτωλικού στον Πειραιά.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί στους μουσουλμάνους της περιοχής ως τόπος λατρείας.

Αυτές τις μέρες, οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το ραμαζάνι.