16 Ιουν 2012

Ικανοί για όλα

Ικανοί για όλα
 Πάνω από 10% ανέβηκε χθες το Χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές να κάνουν ράλι και να εκτιναχθούν πάνω από 20%. Γιατί; Μας το λέει το έγκυρο και αναμφισβήτητα ευρωπαϊκό "Βήμα", στην ηλεκτρονική του έκδοση: "Θα έχουμε μάλλον φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν, όπως αναφέρουν ορισμένοι, και οι διαρροές γύρω από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων".

Προσέξτε τις διατυπώσεις: Αναλυτές της αγοράς, αναφέρουν ορισμένοι, διαρροές γύρω από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Τρέχα γύρευε δηλαδή, φήμες και ψίθυροι, που, αν αυτή τη φορά, για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς και κερδοσκοπικούς λόγους, οδήγησαν το Χρηματιστήριο στα πάνω του, όλο το προηγούμενο διάστημα το βύθισαν κάτω και από το κόκκινο του κόκκινου, σπρώχνοντας τον δείκτη κάτω από τις 500 μονάδες. Και ρίχνοντας υπό το μηδέν την εμπιστοσύνη στην οικονομία, στις τράπεζες, στη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Αν έχουν κάποια κρίσιμη σημασία αυτά τα παιγνίδια, στα οποία ανακατεύεται η κομματική κινδυνολογία με την καταστροφολογία μεγάλων ΜΜΕ και οι φήμες με τις δηλώσεις αρμοδίων και αναρμοδίων, είναι γιατί δείχνουν πόσο αδίστακτο είναι το λόμπι κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς και πόσο δεν διστάζουν να υπονομεύουν όχι απλώς τις τράπεζες ή το Χρηματιστήριο, αλλά την ίδια τη χώρα, για να εκβιάσουν κάποιες ψήφους. Και πώς και πόσο δεν διστάζουν να εμφανίζουν διεθνώς την Ελλάδας ως επικίνδυνη ζώνη, ακατάλληλη όχι μόνο για επενδύσεις, αλλά και για τουριστικές επισκέψεις, εκείνοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτά ακριβώς τα οποία οι ίδιοι διαπράττουν.

Γαία πυρί μιχθήτω, αυτή είναι η στρατηγική τους. Συμπεριφέρονται όπως κάποιοι παλιοί γαιοκτήμονες -αν είναι να μου πάρουν οι κολλήγοι, οι μπολσεβίκοι, οι ξεβράκωτοι το κτήμα, του βάζω φωτιά και το καίω. Μόνο που κτήμα τους θεωρούν την Ελλάδα. Κι ενώ βγάζουν λόγους για σταθερότητα, αποσταθεροποιούν τα πάντα. Ενώ διαδηλώνουν την αγάπη τους για την πατρίδα, την καίνε. Ενώ εμφανίζονται ως κόμμα της τάξης και της εμπιστοσύνης, υπογείως διαλύουν την τάξη και κλονίζουν την εμπιστοσύνη. Το μήνυμά τους προς τους πολίτες; Να ξέρετε ότι, αν δεν μας ψηφίσετε, είμαστε ικανοί για όλα.

Για όλα; Θα δουν την Κυριακή για πόσα είναι ικανοί οι πολίτες...


http://www.ramnousia.com/