6 Ιουν 2012

Κατάφεραν να πλήξουν και τον τουρισμό με την αρνητική εικόνα της χώρας.


Την ραγδαία πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα αναλύει στην επίσημη ιστοσελίδα του σήμερα το BBC. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι περιλαμβάνει δήλωση ελληνίδας ξενοδόχου ότι ξένοι τουρίστες που την έπαιρναν τηλέφωνο για κράτηση την ρωτούσαν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα!
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Γερμανοί τουρίστες έχουν μειωθεί
κατά 40% και οι Ιρλανδοί κατά 50%. «Ο τουρισμός είναι η ψυχή της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το 20% της παραγωγικής οικονομίας και υπολογίζεται ότι ένας στους 5 Έλληνες εργάζεται στη βιομηχανία» αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι αυτό το πλήγμα στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα οικονομικών συγκυριών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με αντιθέσεις. Από τη μια πλευρά τα μικρά ψαροχώρια και παραδοσιακοί οικισμοί που δίνουν τη γεύση μιας παλιάς Ελλάδας. Όμως λίγα λεπτά από εκεί βρίσκεται ο παράδεισος του Λαγανά, γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια και πλήθος νέων ανθρώπων, κυρίως Βρετανών. Όμως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα σε αυτές δύο πλευρές, η ξαφνική δραματική πτώση του τουρισμού σε αυτό το γραφικό νησί» αναφέρει το δημοσίευμα του BBC.
prezatv