18 Ιουν 2012

Τα συγχαρητήρια ,η Bild & τα μέτρα λιτότητας.


Τα συγχαρητήρια της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ για τη νίκη του στις εκλογές δέχθηκε νωρίτερα απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της καγκελαρίας, η κυρία Μέρκελ τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά προκειμένου να τον συγχαρεί για το καλό αποτέλεσμα του κόμματός του στις εκλογές. Κατά την διάρκεια δε της συνομιλίας, η Καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

"Αντώνης Σαμαράς, η νέα ελπίδα" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, στο οποίο εκθειάζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
"Είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη: το Συντηρητικό κόμμα της Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της παράταξης, Αντώνης Σαμαράς είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών" αναφέρει η Bild.
"H προτεραιότητα του κ. Σαμαρά είναι να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Επίσης είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, τα οποία έχει επιβάλει στη χώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ" επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
"Ωστόσο μπορεί να σώσει την Ελλάδα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη συντριβή;" διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.
"Αρχικά θα πρέπει να κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Την πιο «ελκυστική» λύση για σχηματισμό κυβέρνησης με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί μάλλον το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ωστόσο κατά τις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό εδρών. Άλλη παράταξη από ό, τι φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία" αναφέρει η Bild.

Bild.de