28 Μαΐ 2012

Η «μυστική συνταγή» της KFC: καταστροφή των τροπικών δασών

Η «μυστική συνταγή» της KFC: καταστροφή των τροπικών δασώνΣτη νέα έκθεση της Greenpeace με τίτλο «How KFC is Junking the Jungle» καταγγέλλεται η εταιρεία φαγητού KFC για αγορά και χρήση συσκευασίων οι οποίες κατασκεύαζονται από ίνες τροπικών δασών της Ινδονησίας και τροφοδοτούνται από την εταιρεία Asia Pulp & Paper (APP).

Μέσω ενδελεχούς έρευνας της εφοδιαστικής αλυσίδας και εγκληματολογικών δοκιμών η Greenpeace αποκάλυψε πως η φημισμένη αλυσίδα «γρήγορου φαγητού» αγοράζει προϊόντα απο την ΑPP τα οποία προέρχονται από κορμούς τροπικών δασών που αποτελούν βιότοπο της απειλούμενης τίγρης της Σουμάτρας. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι προέβη σε νέες δεσμεύσεις για την προστασία των δασών, αλλά σύμφωνα με την Greenpeace το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζει να βασίζεται στην αποψίλωση δασών.

Η Greenpeace ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία για να πείσει την KFC και τη μητρική της εταιρεία Yum να σταματήσοει την καταστροφή των δασών της Ινδονησίας μέσω της αλυσίδας ανεφοδιασμού της. Μάλιστα, εδώ θα παρακολουθήσετε ένα βίντεο που κυκλοφορεί από την Greenpeace στο οποίο αποκαλύπτεται η «μυστική συνταγή» της αλυσίδας.

Η «μυστική συνταγή» της KFC: καταστροφή των τροπικών δασών
Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες στελέχη της KFC στο Louisville του Κεντάκι καλημερίστηκαν από ακτιβιστές της Greenpeace. Στην πρόσοψη του καταστήματος τοποθέτησαν ένα γιγαντιαίο πανό που επεικονίζει μία τίγρη της Σουμάτρας να λέει «KFC σταματήστε να καταστρέφετε το σπίτι μου».


Η Greenpeace αναφέρει ότι η KFC και η Yum είναι από τις κορυφαίες εταιρείες ταχυφαγίας που έχουν ανταποκριθεί λιγότερο από κάθε άλλη στα καλέσματα πολλών οργανώσεων για διακοπή του ανεφοδιασμού τους που οδηγούν σε καταστροφική δράση απέναντι στη φύση. Καλεί, λοιπόν, τον κόσμο να συνδράμει σε αυτό το εγχείρημα, παραπέμποντας σε αυτό το σύνδεσμο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες στις εταιρείες που μετατρέπουν τα δάση σε σκουπίδια.

http://www.ramnousia.com