27 Απρ 2012

Το σιδηρούν παραπέτασμα του Σαμαρά> -Θα καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους!


«Θα τους κατεβάσω τις κουκούλες…θα επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας…θα χρησιμοποιούμε υδροφόρες, θα καταργήσουμε το άσυλο, θα δώσουμε αυξήσεις στους αστυνομικούς, θα καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους κι όλα αυτά με τη βοήθεια του Θεού, γιατί τη Παναγία τη καπάρωσε ο Καμμένος…»


Αυτή ήταν μια γεύση από το αστυνομικό κράτος που ονειρεύεται ο Σαμαράς. Ακολουθεί πιο αναλυτικό ρεπορτάζ από τη Μαρίνα Μάνη για το Capital.gr

Ένα νέο «Κοινωνικό Συμβόλαιο» με τους πολίτες που θα δρομολογεί τη «Νέα Μεταπολίτευση» παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαρά στο Ζάππειο.

Σημεία-κλειδιά οι τομείς της δημόσιας ασφάλειας, της λαθρομετανάστευσης, του φιλελεύθερου προβαδίσματος «απέναντι στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που κατέρρευσε» και της Συνταγματικής μεταρρύθμισης που επίκειται.

Το περιεχόμενο του «Συμβολαίου» χαρακτηρίζεται από το σκληρό δεξιό λόγο και παραπέμπει στην καμπάνια του Σαρκοζί το 2007 – κατά τους επιτελείο της ΝΔ, μάλιστα, έρχεται να συμπληρώσει το «α λα Ολαντ» οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο αρχηγός της την Κυριακή.

Με τη φράση «η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος» και επιμύθιο «όλα αυτά θα γίνουν πράξη από τις 7 Μαΐου, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», ο αρχηγός της ΝΔ ξετύλιξε την ατζέντα του για τη νέα διακυβέρνηση. Τα βασικά σημεία της:

Ασφάλεια – μορφές αστυνόμευσης

- Κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δημόσιους χώρους.
- Εμπλουτισμός μορφών αστυνόμευσης όπως υδροφόρες που αντιμετωπίζουν καταστάσεις χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο ζωές.
-Νομική θωράκιση ώστε «να βγουν οι κουκούλες από τους κουκουλοφόρους» οι οποίοι, ακόμη κι όταν συλλαμβάνονται σήμερα, αφήνονται ελεύθεροι λόγω των αδύναμων νόμων.
- Πανεπιστημιακό Ασυλο: Νομικά καταργήθηκε, στην πράξη διατηρείται. Τα Πανεπιστήμια είναι ορμητήρια παράνομων συμμοριών. Αυτές οι φωλιές θα καθαρίσουν. Η τρομοκρατία και η αλητεία δεν ξεχωρίσουν αριστερούς και δεξιούς.

Λαθρομετανάστευση

- Διακρατικές συμφωνίες για την απέλαση όλων των παρανόμων μεταναστών («υπάρχουν προβλήματα με χώρες όπως η Παλαιστίνη»).

Κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που καθιστά τη χώρα «μαγνήτη» για μετανάστες.

Χώροι φύλαξης παράνομων μεταναστών μέχρι την απέλασή τους η οποία δεν θα υπερβαίνει το 4μηνο.

Επιτάχυνση έργων στα σύνορα για την προστασία τους – εν προκειμένω, να γίνει σαφές και στους εταίρους ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της ΕΕ και, μεταξύ άλλων, να θέσουν την Τουρκία προ των ευθυνών της.

Αναθεώρηση του Δουβλίνου 2 που κατέστησε τη χώρα αποθήκη λαθρομεταναστών (σ.σ. επ΄αυτού σημείωσε ότι συζήτησε την κοινή δράση με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που έχουν ανάλογο πρόβλημα).

«Ηπια» εγκληματικότητα

Θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο με τις συμμορίες ανηλίκων και τα στέκια ναρκομανών σε χώρους, κυρίως, που βρίσκονται παιδιά. «Όλα αυτά θα καθαρίσουν» με έμφαση στην θεραπεία-επανένταξη στην κοινωνία των απλών χρηστών.

Οικονομική ενίσχυση αστυνομικών

Με τη φράση «τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με κακοπληρωμένους αστυνομικούς» ο κ.Σαμαράς δεσμεύθηκε να μη κοπούν τα ειδικά επιδόματά τους («θα βρούμε ισοδύναμα»), ενώ εμφάνισε κι άλλες προτάσεις για τη λειτουργία της Αστυνομίας, όπως να απαλλαγούν οι άνδρες της από υπηρεσίες διοικητικού χαρακτήρα.

Με αφορμή αυτή την αναφορά, δεσμεύθηκε ότι θα αποκαταστήσει οικονομικά το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον αντίποδα, τοποθέτησε το κόψιμο οικονομικών προνομίων των πολιτικών, όπως «τέρμα πια στα βουλευτικά-υπουργικά αυτοκίνητα».

Νέο Σύνταγμα

Οι βασικές προτάσεις της ΝΔ στην αναθεωρητική διαδικασία είναι οι εξής:

- Ασυμβίβαστο στις ιδιότητες βουλευτή – υπουργού ώστε να υπάρχει διάκριση νομοθετικής-εκτελεστικής εξουσίας και να μη φοβάται ο υπουργός το πολιτικό κόστος.
- Ενίσχυση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας – «με νέες εξουσίες που θα χαλαρώσουν το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα και, ενδεχομένως, με την απευθείας εκλογή του από τη βάση».
- Αναδρομικός έλεγχος όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα. Ανάθεση του ελέγχου σε σώμα δικαστικών και όχι σε βουλευτές.
- Μείωση του αριθμού των βουλευτών (σ.σ. είναι παλαιότερη θέση του κ.Σαμαρά).
- Αλλαγή του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών.
- Βουλευτική ασυλία μόνο για ό,τι αφορά την άσκηση του κοινοβουλευτικού έργου του βουλευτή.
- Ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ
- Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία
- Ρητή διάταξη στο Σύνταγμα για προστασία της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ταυτότητας.

Εκκλησία

Σεβασμός του θεσμού και του έργου της. Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μισθοδοσίας των κληρικών. Να δοθεί βοήθεια στην αξιοποίηση της περιουσίας της.

Υγεία:

Σωστή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η ενοποίηση των Ταμείων («που ξεκίνησαν επί ΝΔ»). Καθιέρωση της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας.