10 Απρ 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ – ΨΗΦΙΣΜΑ καθόδου στις εθνικές εκλογές


Γράφει η Πόπη Σουφλή
Το πρώτο Συνέδριο του ΕΠΑΜ, έγινε πραγματικότητα. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τρεις μέρες, τα μέλη του ΕΠΑΜ, έδωσαν ένα μάθημα Δημοκρατίας, συνκεράζοντας μέσα από διαφορετικές θέσεις και απόψεις, αλλά με σεβασμό στην Ιδρυτική Διακύρηξη του Μετώπου, έναν κοινό στόχο: Την απελευθέρωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, από την Τρόικα και τους ντόπιους υπηρέτες της, και να ξαναφέρουν  την αξιοπρέπεια και την ελπίδα στους Έλληνες.λ
Ένα Συνέδριο που ξεκίνησε με την τιμή που απέδωσαν όλοι οι σύνεδροι στον αδικοχαμένο μάρτυρα της δωσίλογης κυβέρνησης,  Δημήτρη Χριστούλα, με εκπροσωπήσεις και χαιρετισμούς αντιμνημονιακών κομμάτων, συλλογικοτήτων και  κινημάτων, με αιμοδοσία των μελών για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, και συνεχίστηκε με θέσεις και τοποθετήσεις, ακόμα και αντιθέσεις, για να καταληξει σε μια δημοκρατική σύνθεση απόψεων και την ασπόφαση να κατέλθει το ΕΠΑΜ στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.
Άλλωστε αυτό ήταν το ζητούμενο από το σύνολο  σχεδόν των συνέδρων, καθώς το ΕΠΑΜ έχει γίνει πόλος έλξης και εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Σ’ αυτή την μεγάλη ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ελληνικός λαός  την οφείλει στον οικονομολόγο – αναλυτή  Δημήτρη Καζάκη, που οργώνοντας ολόκληρη τη χώρα ενα χρόνο τώρα, αλλά και μέσα από τα ΜΜΕ, δεν καταγγέλλει και δεν αποκαλύπτει απλά το επαχθές Μνημόνιο, αλλά δίνει και λύσεις εξόδου της χώρας από αυτό.
Γι αυτό και δεν είναι τυχαία, η μεγάλη διείσδυση του ΕΠΑΜ στην ελληνική κοινωνία και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες.
Οι θέσεις του Δημήτρη Καζάκη, έτσι όπως διατυπώθηκαν μέσα στο 1ο Συνέδριο του ΕΠΑΜ, συνοψίζονται σε πέντε σημεία και έγιναν ομόφωνα αποδεκτά:
1. Στην κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών Νόμων, Στην απομάκρυνση της Τρόικας και του ΔΝΤ από την χώρα.
2. Παραπομπή σε Ειδικά Δικαστήρια, όσων υπέγραψαν και ψήφισαν τα Μνημόνια και τους Εφαρμοστικούς Νόμους.
3.Στάση ποληρωμών και διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων για τα χρόνια της Κατοχής.
4. Άμεση στήριξη της οικονομίας και των μισθών , με ταυτόχρονη έμφαση στην Ανάπτυξη, στο κτύπημα των Μονοπωλίων και στην εκμετάλλευση του Ορυκτού Πλούτου.
5. Ανεξαρτοποίηση της Δικαιοσύνης, των Σψωμάτων Ασφαλείας, Συνταγματική Αναθεώρηση και διενέργεια Δημοψηφισμάτων σε καίρια ζήτήματα.
Παραθέτουμε το Ψήφισμα για την κάθοδο του ΕΠΑΜ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές:
ΨΗΦΙΣΜΑ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το 1ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. αποφάσισε την κάθοδο του Μετώπου στις Εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, με βασικό κριτήριο όχι το αν είμαστε ή πρόκειται να είμαστε έτοιμοι αλλά αφουγκραζόμενοι αυτό που μας ζητά ο κόσμος, δηλαδή την ενότητα όλων των αντικατοχικών δυνάμεων που επιθυμούν να απαλλάξουν τη χώρα από τη χρεοκρατία και τους ντόπιους δωσίλογους που μας κυβερνούν. Δεύτερο κριτήριο είναι το τι διακυβεύεται αυτή τη στιγμή στις εκλογές:
Οι κατοχικές δυνάμεις επιδιώκουν την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού Λαού και την..
εκλογική νομιμοποίηση των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας. Απ’ τη μεριά του ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός αναζητά μιαν ανάσα. Ζητά να μην εφαρμοστεί αυτή η πολιτική, να αποτραπούν τα νέα χειρότερα μέτρα, να ανατραπούν αυτά που ήδη πάρθηκαν, να ελευθερώσει την πατρίδα του, να πάρει πίσω τη ζωή του.
Τρίτο κριτήριοπρέπει να ξεκαθαρίσουμε με ποιον θα πάμε, ποιον θα αφήσουμε. Αν δεν κατεβούμε, αφήνουμε τον κόσμο έρμαιο σ’ αυτούς που τον έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση, σ’ αυτούς που εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί αλλά δεν κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν αυτό το καθεστώς, μεταθέτοντας την υπόθεση σε ένα αύριο που συνεχώς απομακρύνεται.
Τέταρτο και σοβαρότερο κριτήριο είναι να ανταποκριθούμε στην αγωνία ενός ολόκληρου λαού. Είμαστε δεν είμαστε έτοιμοι πρέπει να δώσουμε ΚΑΙτη μάχη των εκλογών, με πλήρη συνείδηση ότι θα κριθούμε πριν απ’ όλα απ’ τον τρόπο που θα τη δώσουμε και όχι από το αποτέλεσμα.
Γι’ αυτό επιδιώκουμε να την δώσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα όλων των αντικατοχικών σχημάτων, δυνάμεων, προσωπικοτήτων χωρίς να προτάξουμε την ιδιαιτερότητά μας, συγκροτώντας το ευρύτερο δυνατό κοινωνικοπολιτικό Μέτωπο από τα κάτω, συγκροτώντας λαϊκά ψηφοδέλτια με τους συμπολίτες μας με τους οποίους αγωνιστήκαμε μαζί στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές ενάντια στα χαράτσια και όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν θα μπούμε σε συζητήσεις παρασκηνίου. Ζητάμε να υπάρχουν βασικές δεσμεύσεις με τους συνεργαζόμενους. Το κοινό ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι ανοιχτό και ισότιμο σε κάθε Κίνημα, δύναμη, πρωτοβουλία ή ανεξάρτητη προσωπικότητα που συμφωνεί στα βασικά προτάγματα πάλης με αιχμή το ξήλωμα των συμφωνιών, την ανατροπή της κατοχής και την τιμωρία των ενόχων, παράλληλα με την προώθηση άμεσων μέτρων εκδημοκρατισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Τα μέλη, οι πυρήνες και οι τομείς του Ε.ΠΑ.Μ. καλούνται  άμεσα σε εκλογική ετοιμότητα για να συγκροτήσουν λαϊκές συμμετοχικές πρωτοβουλίες βάσης με σκοπό την ανάδειξη υποψηφίων για την εκλογική αναμέτρηση.
Οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει το Ε.ΠΑ.Μ. στα πλαίσια του κοινού ψηφοδελτίου θα πρέπει:
Α. να μην έχουν προηγούμενη επαγγελματική θητεία στην πολιτική
Β. να συμφωνήσουν στην απόδοση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις ανάγκες του Ε.ΠΑ.Μ.
Γ. την αξιοποίηση της κρατικής επιχορήγησης για κοινωνικές ανάγκες. Π.χ. απεργών Χαλυβουργίας – Alter – ΙΓΜΕ κλπ.
Δ. την ανακλητότητα των υποψηφίων.
   Το Α’ Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.

Αθήνα, 8 Απριλίου 2012