26 Μαρ 2012

ΕΠΑΜ Δύο μέρες για την Δημοκρατία... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Οι πολίτες αψήφησαν την Κατάσταση Πολιορκίας
 Ο διασυρμός της χώρας από το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό έφθασε στο αποκορύφωμά του το διήμερο της εθνικής επετείου 24-25 Μαρτίου. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλούν πλέον για το ολοκληρωτικό καθεστώς της τρόϊκας και της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Ελλάδα μετά την πρωτοφανή αστυνομοκρατία και βία στους δρόμους της Αθήνας και όπου αλλού έγιναν παρελάσεις, προκειμένου αυτοί που ξεπουλάνε τον λαό και την χώρα να …γλυτώσουν το τομάρι τους από οργή του λαού.


Παρ’ όλα αυτά, πολλοί Έλληνες πολίτες αψήφησαν το κράτος του Μνημονίου και το «μαύρο μέτωπο» των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που το στηρίζουν και πήραν τους δρόμους με σημαίες και τραγούδια για την δημοκρατία, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία.

Το επίκεντρο των ειρηνικών διαδηλώσεων, με άλλους τρόπους αντίστασης και ανυπακοής αφού το κέντρο της Αθήνας γύρω από την πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένο και αυστηρά φρουρούμενο, έγινε η Μαραθώνια Αντιμνημονιακή Πορεία στις 24 Μαρτίου, από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαροόπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και οι συγκεντρωμένοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς φωνάζοντας συνθήματα σε όλη την διάρκεια της πορείας κατά των μνημονιακών μέτρων και της κατοχής. Η όλη οργάνωση έγινε στα χνάρια των μαραθώνιων πορειών Ειρήνης του Λαμπράκη από το Μέτωπο των Αντιμνημονιακών Κινημάτων, στο οποίο από την Τετάρτη 21/3 συμμετείχε και το ΕΠΑΜ.

Στους συνδιοργανωτές ήταν, μεταξύ άλλων, πολλοί Δήμοι της Αττικής, το Κίνημα της Σπίθας, οι Αγανακτισμένοι-Αποφασισμένοι, η Δημοκρατική Αναγέννηση, το Άρμα Πολιτών, οι 300 Έλληνες κ.ά.
Όλα τα μέλη και οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι μαχητές και θέλουν και μπορούν να δώσουμε όλοι ενωμένοι την μάχη των ανεξάρτητων ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ.

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου, το ΕΠΑΜ Αθήνας μαζί με το ΕΠΑΜ Καλλιτεχνών προετοίμασαν και πραγματοποίησαν συγκέντρωση-εκδήλωση στον χώρο μπροστά στην Παλαιά Βουλή, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, μετά την παρέλαση που έγινε μπροστά στην άδεια πλατεία και τις δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι συναγωνιστές/στριες του ΕΠΑΜ, με οργάνωση και περιφρούρηση κατάφεραν, κινούμενοι κατά ομάδες συντονισμένα στο κέντρο της πόλης, να παρακάμψουν τα αστυνομικά μέτρα και να «καταλάβουν» από νωρίς τον προαύλιο χώρο της Παλαιάς Βουλής. Στην συνέχεια, αφού τίμησαν  τον εθνικό Ήρωα, τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί με όσους φίλους από άλλα κινήματα είχαν έρθει εκεί. Επίσης, ο ηθοποιός και φίλος του ΕΠΑΜ, Νίκος Καλογερόπουλος, διάβασε τον Λόγο του «Γέρου του Μωρηά» στην Πνύκα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, βαδίσαμε όλοι μαζί προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια για κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου. Οι τεράστιες δυνάμεις καταστολής που είχαν αποκλείσει την περιοχή, μη έχοντας καμιά δικαιολογία, δεν τόλμησαν να μας εμποδίσουν.

Την ίδια ώρα, σε άλλες περιοχές της Αθήνας και σε επαρχιακές πόλεις, όπως η Αγία Παρασκευή, τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη και αλλού, τα μέλη του ΕΠΑΜ έδωσαν το παρών στις τοπικές δράσεις αντίστασης αποδοκιμάζοντας τους νενέκους και τους προσκυνημένους.

Καταγγέλλουμε την άθλια επιχείρηση πολιορκίας της δοτής κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» που δεν δίστασε να συλλάβει πολλούς διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ΕΠΑΜίτες, οι οποίοι βάδιζαν ειρηνικά προς τους χώρους των παρελάσεων ή κολλούσαν αφίσες με το κάλεσμά τους.

Σε πείσμα κάθε τρομοκρατίας και προβοκατορολογίας που διέσπειραν τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης επί ημέρες και των αριστερών μηχανισμών, οι οποίοι δια της απουσίας τους από το κέντρο της Αθήνας διευκόλυναν προεκλογικά το καθεστώς, οι πολίτες έδωσαν το παρών στους δρόμους, έσπασαν τον τρόμο και έστειλαν το μήνυμα ότι εδώ δεν είναι Αργεντινή…, δεν έχει ελικόπτερα, έχει φυλακή! Είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο νέο Ράϊχ της της Χρεοκρατίας και γιόρτασαν το ’21 συλλογικά και μαχητικά, εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα της φιλοπατρίας και της οργής απέναντι στο καθεστώς που προσπαθεί να εξαθλιώσει και να ποινικοποιήσει τις ζωές μας. Τους μισθούς, τις συντάξεις, τα μεροκάματα τα εξαφάνισαν. Δεν θα τους αφήσουμε να εξαφανίσουν και εμάς!

Το ’21 Ήταν η Αρχή, Έρχονται Αγώνες ξανά Παλλαϊκοί!
Ολοι Μαζί, Να Φύγουν οι Ναζί!


Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.)
Αθήνα, 25-3-2012


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δείτε τις φωτογραφίες του διημέρου

Φωτο 01: Οι ΕΠΑΜίτες της Αγ. Παρασκευής περιμένουν την Μαραθώνια πορεία στην πλατεία μοιράζοντας προκηρύξεις στα διερχόμενα αυτοκίνητα. (24 Μαρτίου 2012)

Φωτο 02: Από την κατάθεση στεφάνου των συγκεντρωθέντων στην Αγ. Παρασκευή. (24 Μαρτίου 2012)
Φωτο 03: Ο πυρήνας του ΕΠΑΜ Κέντρου υποδέχεται την πορεία στο ύψος του Χίλτον. (24 Μαρτίου 2012)
Φωτο 04: Ο πυρήνας του ΕΠΑΜ Κέντρου υποδέχεται την πορεία στο ύψος του Χίλτον. (24 Μαρτίου 2012)
Φωτο 05: Μέρος της πορείας ενώ πλησιάζει το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. (24 Μαρτίου 2012)
Φωτο 06: Οι συγκεντρωμένοι φθάνουν στο Καλλιμάρμαρο μπροστά. (24 Μαρτίου 2012)
Φωτο 07: Ο Νίκος Καλογερόπουλος χορεύει μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στην Παλαιά Βουλή. (25 Μαρτίου 2012)
Φωτο 08: Κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. (25 Μαρτίου 2012)
Φωτο 09: Ο Νίκος Καλογερόπουλος διαβάζει την ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τους φοιτητές της εποχής. (25 Μαρτίου 2012)
Φωτο 10: Ο Νίκος Καλογερόπουλος διαβάζει την ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τους φοιτητές της εποχής. (25 Μαρτίου 2012)
Φωτο 11: Πορεία στην Πανεπιστημίου. (25 Μαρτίου 2012)
Φωτο 12: Συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια. (25 Μαρτίου 2012)Βίντεο  2 : Κατάθεση στεφάνου στα Προπύλαια

Βίντεο  3 : Ε.ΠΑ.Μ Δημήτρης Καζάκης στον Κολοκοτρώνη 25η Μαρτίου