26 Μαρ 2012

Ο Χ.Ράϊχενμπαχ δίνει χρήμα στις εταιρείες που στηρίζουν τρόϊκα!


 δίνει χρήμα 

 Για όσους απορούν πως μερικά "μεγάλα" κανάλια και εφημερίδες που επιβιώνουν με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς επί πολλά-πολλά χρόνια, κάνουν μονίμως "το άσπρο-μαύρο" στις ειδήσεις τους και στηρίζουν λυσσωδώς την τρόϊκα η παρακάτω είδηση σίγουρα θα δώσει κάποιες βασικές απαντήσεις: Μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων των αυτοκινητοδρόμων θα δώσει η ελληνική κυβέρνηση στις εταιρείες κατασκευής, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα και «να μην βγαίνουν οι οικονομικοί υπολογισμοί των εταιρειών».

Ποιος έκανε την ανακοίνωση; Ο υπουργός ΠΕΚΑ που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ; Ο υπουργός Μεταφορών που ανήκει στη ΝΔ; Λάθος! Το δηλώνει ο πραγματικός κυβερνήτης της χώρας, που πριν δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, ο επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" - όπως εξωραϊστικά χαρακτηρίζεται η κατοχική δύναμη - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ράιχενμπαχ επισημαίνει ότι η συμφωνία δεν αναμένεται να έχει επιτευχθεί πριν από το καλοκαίρι, δεδομένου ότι τον Μάιο θα προκύψει από τις εκλογές νέα κυβέρνηση, αλλά σπεύδει να τονίσει ότι μια αποτυχία θα έπληττε πολλές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της οδοποιίας και απασχολούν 30.000 εργαζόμενους.

Σημειώνει δε ότι η Ομάδα του, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, επεξεργάζεται σχέδιο που θα περιορίζει τους κινδύνους για τους πιθανούς επενδυτές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η δουλειά του έχει γίνει πιο δύσκολη λόγω του αντιγερμανικού κλίματος στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, εξηγεί ότι τώρα το έργο της Ομάδας αναγνωρίζεται περισσότερο, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος δεν δέχθηκε ποτέ άμεση σωματική ή φραστική απειλή.

Tα παραπάνω είναι σκανδαλώδη; Όχι, κατά τα κόμματα του Μνημονίου. Είναι "βοήθεια" και "παροχή τεχνογνωσίας από την ΕΕ"!


http://www.defencenet.gr/