17 Μαρ 2012

ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ -ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ


Διαβάστε το κείμενο του Νικηφόρου Ψαρογιάννη από το site "Βαθύ Κόκκινο"....
Αναμένουμε την θέση που θα πάρει η αριστερά για την "κόκκινη" δημοκρατική πολιτοφυλακή..που είναι ήδη στα σκαριά..



Οι πολυήμερες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2011 αλλά και οι λαϊκές κινητοποιήσεις που έγιναν έκτοτε, με αποκορύφωμα εκείνη της 12ης Φλεβάρη 2012, κατέδειξαν την αδυναμία του κινήματος α) να επιτύχει την ανατροπή του καθεστώτος και την αντικασταση της με μιας λαϊκής κυριαρχίας βασισμένης στον σεβασμό του εργαζόμενου και του άνεργου στην Ελλάδα, β) να αξιοποιήσει, να οργανώσει και να συντονίσει τη μαζική προσέλευση του κόσμου, γ) να προστατεύσει τις λαϊκές μάζες οι οποίες ανταποκρίθηκαν επανειλημμένα στα καλέσματα του.

Δεν έχει νόημα να διεξάγονται με τέτοιους όρους αδυναμίας, ηττοπάθειας, έλλειψης σχεδίου, οργάνωσης και συντονισμού οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Είναι ανούσιο να κατεβαίνουν χιλιάδες πολίτες στους δρόμους μόνο και μόνο για να πέφτουν θύματα του χημικού πολέμου και της άγριας βίας των ταγΜΑΤασφΑΛΗΤΩΝ.

Κοντεύουμε πια να ξεχάσουμε πως σε μία μάχη πάμε για να νικήσουμε, δεν πάμε για να χάσουμε. Με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα να σαρώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, δεν μπορούν πια να κατεβαίνουν στο δρόμο οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι μετανάστες μόνο και μόνο για να δεινοπαθήσουν από κάθε λογής κατασταλτικούς μηχανισμών του καθεστώτος.

Είναι πια επιτακτική ανάγκη η δυναμική περιφρούρηση του κινήματος, η προστασία των πολιτών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του και η απόκρουση κάθε είδους καθεστωτικής βίας και προβοκάτσιας, όπως έχουμε δει επανειλημμένα να γίνεται.

Ένα τέτοιο σώμα άμυνας του λαϊκού κινήματος απαιτεί εθελοντές, αγωνιστές ορκισμένους στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, αφοσιωμένους στην ιδέα της επανάστασης, συνεχιστές των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, προστάτες των ανέργων & εργαζομένων Ελλήνων και ξένων, ικανούς να παρέχουν δυναμική περιφρούρηση, ιατρικές, νομικές & τεχνικές υπηρεσίες.

Στην υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί –μόνο φασίστες και παντός είδους ρατσιστές δεν μπορούν να είναι δεκτοί.

Κάθε κόμμα, οργάνωση, σωματείο και συλλογικότητα, καλείται να διαδώσει αυτό το κάλεσμα και να συμβάλει ενεργητικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ανένταχτοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, φύλου κι εθνικότητας πρέπει να πάρουν την υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας στα χέρια τους.

Η λαϊκή αυτοάμυνα αποτελεί κοινή υπόθεση όλων μας και γιαυτό είναι ένα μετωπικό εγχείρημα: καλούμε όλους όσοι συμφωνούν, ατομικά και συλλογικά, να μετάσχουν στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας που θα θέσει σε τροχιά υλοποίησης τη λαϊκή αυτοάμυνα.

Πρέπει να συγκροτήσουμε μια μεγάλη κεντρική ομάδα δημοκρατικής πολιτοφυλακής και αυτοάμυνας. Θα βοηθήσει μια τέτοια οργάνωση να ενώσει την πραγματική αριστερά και να την δυναμώσει. Η ΔΠ(Δημοκρατική Πολιτοφυλακή) θα είναι πάντα και παντού παρούσα (και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης) για να περιφρουρήσει το λαό –ιδίως τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, τους μισθωτούς, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και τους άνεργους – από τις επιθέσεις που δεχόμαστε από το κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) και τους εκπροσώπους και υπηρέτες του, τους πολιτικούς, τις τράπεζες, τους αστούς και τους μπάτσους!

Εμείς δεν είμαστε ούτε κόμμα ούτε οργάνωση. Είμαστε όμως άτομα από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου (Περιστέρι, Πέραμα, Αμπελόκηποι, Βύρωνα, Χολαργός, Πικέρμι, Ραφήνα, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Κερατέα, Άρτέμιδα, Κουκάκη, Κάντζα) που θέλουμε να βοηθήσουμε να συγκροτηθεί μια Δημοκρατική Πολιτοφυλακή.